| 2019. február. 22. | 1 perc olvasás

SOS Gyermekfalvak: Sopronból is várnak nevelőszülőket

Hogyan lehet szeretni másnak a gyerekét? Milyenek a nevelőszülők mindennapjai? Hogyan lehet segíteni a szülők nélkül élő gyerekeknek? A kőszegi SOS Gyermekfalu Program nyílt napján gyakorló nevelőszülőkkel és szakemberekkel beszélgethetnek a nevelőszülőség iránt érdeklődők. Az SOS Sopronban élő nevelőszülők jelentkezését is várja, akik szívesen gondoskodnának szülők nélkül élő gyerekekről.

Minden gyerek számára a szülei jelentik a biztonságot, de vannak, akik valamilyen okból nem élhetnek velük. Az SOS Gyermekfalvak 400 gyermeknek nyújt biztonságos, szerető otthont nevelőszülői családokban.

A nevelőszülő olyan gyermekekről gondoskodik, akiket kiemeltek a vér szerinti családjukból, emiatt gyermekvédelmi gondoskodásba kerültek. Ennek oka lehet a gyermek súlyos elhanyagolása, bántalmazása vagy a szülők halála. A gyerekek az SOS-ben nevelőszülőnél, családban nőhetnek fel, nevelőszülő, pszichológus, fejlesztőpedagógus és a különböző szakemberek együtt dolgoznak azon, hogy fa gyerekek eldolgozzák a hozott traumákat és behozhassák lemaradásaikat.

Bárki lehet nevelőszülő, aki kedvet érez ahhoz, hogy gyerekekkel foglalkozzon hivatásszerűen, és betöltötte a 24. életévét. Lehet nő, férfi, egyedülálló vagy házas, lehet mellette munkája, vagy vállalhatja akár főállásban is. A nevelőszülő maga dönti el, hogy hány gyereket vállal, lehet az 1, vagy akár 5 gyermek.

Az SOS Gyermekfalvak jelenleg is nevelőszülőket keres Kőszegen és 50 kilométeres körzetében, ezért nyílt napján betekintést enged az érdeklődőknek a nevelőszülők mindennapjaiba.

Időpont: 2019. március 13. szerda, 14 óra

Helyszín: Herényiek Háza, 9700 Szombathely, Béke Tér 7.

Nevelőszülőnek jelentkezni lehet az alábbi oldalon keresztül:

https://www.sos.hu/neveloszulo/

Legnépszerűbb cikkek