| 2021. május. 25. | 2 perc olvasás

Sportiskola: Győzni akarunk, de az még fontosabb, hogy élvezzük a meccset

- Egész évben azért hajtottunk, hogy eljussunk idáig. Nem izgulunk, alig várjuk a mérkőzést - mondják a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia U18 A csapatának játékosai. Szerdán utaznak az országos döntő első mérkőzésére. A vezetőedző, Carlos Vallejo Rocamora tudja: felkészültek.

A kőbányai Zsíros Akadémia lesz a soproni csapat első ellenfele szerdán, minden más azon múlik, le tudja-e győzni saját otthonában ellenfelét a sportiskola.

- Izgultok? - faggatjuk először az edzőket: Carlos Vallejo Rocamorát és Csátaljay Gábort. Mosolyognak a kérdésen. Aztán szokás szerint Carlos válaszol, Gábor fordít.

- Persze, de ez jóféle izgalom, egy kis egészséges drukk.

- Mire számíthatunk?

- Bármi megtörténhet. Abban biztosak lehetünk, hogy a Zsíros Akadémia hazai pályán nagyon győzni szeretne majd. Nem baj, mi is nagyon szeretnénk nyerni.

- Felkészültetek belőlük?

- Persze, sőt, csak belőlük tudtunk célirányosan készülni, hiszen nem tudhatjuk előre, kikkel kerülünk össze a rájátszás további részében.

- Kemény ellenfél lesz a Zsíros Akadémia?

- Az alapszakaszban a második helyen végeztek. Erős és okosan játszó csapat. De nekik is vannak gyenge pontjaik.

- Egész évben keményen dolgoztatok, mit lehet még csinálni a meccs előtti utolsó napokban?

- Gyakoroljuk azt, amiben igazán jók vagyunk, meg persze új dolgokat is, amikkel majd még meglepetést okozhatunk. Nagyon küzdöttünk, hogy bejussunk a döntőbe, s nem volt nyílegyenes az ide vezető út. Most majd kiderül, milyen szinten is állunk... Az akadémiánk célkitűzését mindenesetre elértük: ott vagyunk a legjobb nyolcban. Persze ez nem jelenti azt, hogy ne akarnánk nyerni, ó, nem... Nagyon is győzni akarunk!

- A csapatban milyen a hangulat, a fiúk biztos várják már a meccset...?

- Nagyon jó formában van a csapat. Megvan az önbizalom is, hisznek magukban és hisznek egymásban. Szeretik a tétmérkőzéseket, úgyhogy igen, már készülnek.

- Csalódottak lesznek, ha nem sikerül...

- Már nem gyerekek, igazi sportemberek, úgyhogy tudják: az a fontos, hogy magukat adják és megmutassák, amit tanultak. Ha ezt teszik, nem érheti őket csalódás.

Carlos mesternek bizonyára igaza van és ezt a meggyőződését át tudta adni a játékosainak is. Csendes Péter és Csátaljay Péter ugyanis egybehangzóan állították, nem izgulnak, ellenben folyamatosan pörög az agyuk a különböző játékszituációkon, elképzelik a helyzeteket és trenírozzák az agyukat a jó döntésekre.

- Az a legfontosabb, hogy élvezzük a játékot és csapatként játszunk - mondja Csátaljay Péter.

- Jók vagyunk, szerintem megverjük őket - teszi hozzá szókimondó társa, Csendes Péter.

Legyen igaza! A mérkőzést most is követhetik a soproniak a hunbasket.tv-n, szerdán.


 

Legnépszerűbb cikkek