| 2017. május. 1. | 3 perc olvasás

Sportmajális 2017: Mozgás, egészség, élmény! (képgaléria)

Kilencedik alkalommal került megrendezésre a Sportmajális a soproni és Sopron környéki óvodák számára, ahol idén közel 250 gyermek gazdagodhatott egy felejthetetlen sportélménnyel.

A Káposztás utcai edzőpályán hétfő reggel hatalmas volt a nyüzsgés, hiszen 17 óvoda gyermekei érkeztek a Sportmajálisra, ahol különböző feladatokkal várták az aprónépet, a mozgás szeretete valamint az egészséges életmódra nevelés jegyében. A rendezvényt Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata valamint az SC. Sopron immár kilencedik alkalommal rendezte meg, amely évről-évre mindig felejthetetlen sportélménnyel gazdagítja az óvodásokat.

A megnyitón Dr. Simon István, Sopron Megyei Jogú Város alpolgármester köszöntötte elsőként a résztvevőket, aki örömét fejezte ki, hogy ilyen magas létszámmal vesznek részt a óvodák a rendezvényen. Köszönetét fejezte ki a szervezőknek a tartalmas programért valamint megköszönte a szülőknek, az óvodáknak és a felkészítőknek azt, hogy a gyerekeket a mindennapokban is az egészséges életmódra nevelik. Minden résztvevő számára kellemes időtöltést és gazdag sportélményeket kívánt, valamint felhívta a figyelmét mindenkinek a rendezvény jelmondatára is, mégpedig arra hogy: "A sport egészségre nevel!" 

Csiszár Ákos, az SC. Sopron elnöke, a rendezvény főszervezője ismertette, hogy a sportnapon kilenc állomáson várják a gyerekeket a különböző feladatok, ahol a labdarúgás, a kötélhúzás, a zsákbanfutás és a célbadobás mellett sorversenyek is szerepelnek a programban és amelyek lebonyolításában természetesen minden ovis csoport mellé egy-egy edzőt és segítőt is biztosítanak. 

Az aprónép hatalmas lelkesedéssel vette birtokba a sportpályát, amelynek állomásain bizonyíthatták ügyességüket, rátermettségüket. Rengeteg buzdítás, taps és vidám pillanat kísérte a kicsik minden mozdulatát, amelyek minden bizonnyal maradandó emlékeket szereztek a gyerekeknek. Fontos kiemelni, hogy a rendezvény célja nem a versenyzés volt, hanem a részvétel, a közösségek erősítése és a mozgás, a sport, az egészséges életmód népszerűsítése, amely annyira jól sikerült, hogy egyes állomásokon a szülőknek és a nagyobb testvéreknek is lehetősége nyílt egy-egy próbatételre.

A rendezvény végén természetesen nem maradhatott el a sportnap értékelése és a lurkók jutalmazása sem. A sportmajális zárásaként Dr. Fodor Tamás, Sopron Megyei Jogú Város polgármestere dicsérte meg a óvodásokat, akik mind nagyon ügyesen teljesítették a feladatokat.

Dr. Fodor Tamás kiemelte, hogy nagy öröm minden esztendőben ilyen sok gyermeket látni a sportpályán, akiknek vidám arca és széles mosolya mindig bizonyítja a rendezvény sikerét, és amely esemény az elkövezendő esztendőben - a jubileumi 10. évében - egy nagy meglepetéssel is készül. A polgármester megköszönte a szervezők munkáját valamint a résztvevő óvodák és a szülők aktivitását. 

Zárásként nem maradhatott el a jutalom sem, hiszen azon túl, hogy a szervezők minden gyermek részére biztosítottak csokoládét és üdítőt, az emlékérmek kiosztása egy olyan ünnepi része a programnak, amely bizonyára sokáig emlékezetes marad minden lurkó számára.

Gondosan ügyeltek - a hagyományoknak megfelelően -  a szervezők arra, hogy minden résztvevő gyermek személyesen vehesse át az aranyérmet, amely mellé járt a gratuláció Dr. Fodor Tamás polgármestertől és Csiszár Ákostól, az SC. Sopron elnökétől. 


fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek