| 2019. szeptember. 5. | 2 perc olvasás

Sportolj, Sopron! - Harmadszor is!

Véget ért a pihenéssel teli nyár – ideje hát sportágat választani. A soproniaknak különösen könnyű dolga van, ugyanis több mint 80 sportegyesület működik a városban. A közülük való választást könnyíti meg a Sportolj, Sopron elnevezésű rendezvény, amely szeptember 7-én, 10 órakor kezdődik. Az ingyenes rendezvényen az alapsportok mellett különleges mozgásformákat is megismerhetnek az egészséges életmódra vágyók!

- Ezt a programot eredetileg diákoknak terveztük – emelte ki Csiszár Szabolcs városi sportfelügyelő. - Az volt a célunk, hogy szeptemberben, az iskolakezdés időszakában a gyermekek tudjanak sportot választani. Azonban közben rájöttünk arra, hogy ez nemcsak nekik szól, hanem minden soproni polgárnak, aki úgy dönt, hogy a nyaralások, pihenések időszaka után rá akar állni az egészséges életmód rajtvonalára. Így kipróbálhat egy neki kedves sportot, amelyet beiktathat a mindennapjaiba. Tehát ez a rendezvény tulajdonképpen egy sportválasztó – részletezte.

Csiszár Szabolcs Hajrá Sopron című műsorunkban mutatta be a rendezvényt
Csiszár Szabolcs Hajrá Sopron című műsorunkban mutatta be a rendezvényt

Sopronban könnyű dolga van azoknak is, akik „válogatósak” a sportok tekintetében. - Közel 80 sportszervezettel állunk kapcsolatban. Vannak köztük profik és olyanok is, akik igazából „csupán” a mozgás alternatíváját kínálják – világított rá Csiszár Szabolcs. - Közülük mindegyik megkapta a lehetőséget, hogy szerepeljen a rendezvényen. Pozitív tapasztalatunk, hogy a sportválasztóra évről-évre egyre több egyesület jelentkezik. Tavaly mintegy 40-en mutatkoztak be – tudtuk meg tőle. Ennek köszönhetően az érdeklődők a teljesség igénye nélkül kipróbálhatják a kosárlabdát, a labdarúgást, a tollaslabdát, különböző küzdősportokat valamint táncfajtákat, de akár a rögbit és a görkorcsolyát is.

A sportfelügyelő úgy látja: ez a növekvő tendencia annak a felfedezésnek köszönhető, amit a sportszervezetek képviselői tettek, amikor látták a rengeteg érdeklődőt. Így ez a rendezvény fontos lehetőség a számukra, hiszen széles közönség, több generáció képviselői előtt mutatkozhatnak be.


Forrás: Sopronmédia Archív

A rendezvényre, amely szeptember 7-én, szombaton 10 órakor kezdődik két helyszínen (Városi Stadion edzőpálya és Novomatic Aréna) a belépés ingyenes. A program 16 óráig tart. A sportválasztóra regisztrálni nem kötelező, de ajánlott – ugyanis a szervezők minden résztvevőnek szeretnének adni egy lapot, amelyen lehet pecséteket gyűjteni. Minden állomás meglátogatása után kap az érdeklődő egy pecsétet – amint összegyűjtött ötöt, részt vehet egy sorsoláson, ahol rengeteg ajándék talál gazdára. Ez a sorsolás körülbelül 15 órakor lesz. Regisztrálni a Novomatic Arénában és a Soproni Városi Stadionban kihelyezett pontokon lehet.


Forrás: Sopronmédia Archív

A rendezvényt a Sopron Városi Szabadidősport Szövetség és Sopron MJV Polgármesteri Hivatal Sportfelügyeleti Csoportja szervezi.

Borítókép: Sopronmédia Archív

Legnépszerűbb cikkek