Sportolj, Sopron! - negyedszer is

Bemutatkoztak a soproni sportegyesületek a IV. Sportolj Sopron - Országjáró Családi Mozgásfesztivál keretében. Szeptember 4-én 10:00 és 14:00 óra között a Novomatic Arénában és a városi stadion edzőpályáján számtalan sportágat kipróbálhattak a mozogni vágyók. A soproniaknak különösen könnyű dolga van, ugyanis több mint 80 sportegyesület működik a városban.

Szombaton a helyi sportegyesületek által felvonultatott tucatnyi sportágat próbálhattak ki a résztvevők. A szervezők célja, hogy bárki megismerje a nemzeti sportvárosban ténykedő egyesületeket, ahol kiváló szakemberek és sportlétesítmények várják a mozogni vágyókat. Az érdeklődők az aikido, az amerikai foci, az íjászat, a kyokushin karate, a labdarúgás, az ökölvívás, a rögbi, a shotokan karate, a sportlövészet, a sportmodellezés és a sporttánc rejtelmeibe is bepillanthattak. 

Az esemény megnyitóján részt vett dr. Farkas Ciprián polgármester, Csiszár Szabolcs alpolgármester, valamint Abdai Zsolt önkormányzati képviselő.


fotók: Griechisch Tamás

„A sportágválasztó nap keretében a fiatalok megismerik a soproni sportegyesületek tevékenységét, és bepillantást nyernek a különböző sportágakba. Sopron nemzeti sportváros, hiszen több mint 80 egyesület közül választhatnak a mozogni vágyók. A Sportolj Sopron! sok olyan gyermek és felnőtt számára nyújt segítséget, akik még nem találták meg kedvenc sportolási lehetőségüket” – mondta dr. Farkas Ciprián polgármester. 


fotók: Griechisch Tamás

„A Sopron Városi Szabadidősport Szövetség a Magyar Szabadidősport Szövetséggel közösen negyedik alkalommal szervezte meg a Sportolj Sopron! sportágválasztó napot. A Novamatic Arénában 17 a városi stadion edzőpályáján pedig 15 egyesület mutatta be sportágát. Széles és változatos kínálattal készültünk a mozogni vágyóknak, így mindenki megtalálhatja a számára legszimpatikusabb sportágat” – mondta Kósa István, a Sopron Városi Szabadidősport Szövetség elnöke.

Az ingyenes rendezvényen az alapsportok mellett különleges mozgásformákat is megismerhettek az egészséges életmódra vágyók. 


fotók: Griechisch Tamás

A résztvevők között értékes nyereményeket sorsoltak ki. Az ajándékok sorsolásán Csiszár Szabolcs alpolgármester és Abdai Zsolt önkormányzati képviselő is részt vett. Csiszár Szabolcs megköszönte a szervezők munkáját és a szülőknek azt, hogy az egészséges életmódra nevelik a gyermeküket a sporton keresztül. - Büszkék vagyunk rá, hogy Sopron igazi sportváros, a mai sportágválasztó családi nap is rengeteg embert vonzott – tette hozzá.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek