| 2016. április. 14. | 1 perc olvasás

Sportolókkal folytatódik a Sopronikon

Honti Kata, Szepesi Csenge és Poór Brigitta mesélnek sikereikről április 28-án a Liszt központban.

Második alkalommal rendezi meg a Pro Kultúra Sopronikon című programját, melyen a városhoz kötődő sikertörténeteket ismerhet meg a közönség. A tavalyi első, hagyományteremtő szándékkal megrendezett Sopronikon vendége volt Szikszai László bútortervező valamint a VOLT fesztivál két főszervezője, Lobenwein Norbert és Fülöp Zoltán. A meghívottakkal Bakos Piroska televíziós és rádiós műsorvezető beszélgetett, akinek a pályája szintén Sopronból indult.

Nagy siker volt a tavalyi Sopronikon, sok pozitív visszajelzést kaptunk mind a meghívottak, mind pedig a közönség részéről. Ezért döntöttünk úgy, hogy ismét megrendezzük a programot. Idén egészen más területről szólítottuk meg vendégeinket: soproni sportolók mesélnek majd a sikerükhöz vezető útról és arról, hogy mit jelent számukra a soproniság. – mondta el a programról Kóczán Péter, a Pro Kultúra Sopron kulturális igazgatóhelyettese.

A második Sopronikon vendége lesz Poór Brigitta, aki egy U23 világbajnoki címet és több világkupa futamon szerzett győzelmet tudhat magáénak. 2015-ben bezsebelte a szardíniai ITU Tereptriatlon Világbajnokság női mezőnyének bronzérmét is, mely jelenleg pályafutásának csúcsát jelenti. Vendég lesz továbbá Szepesi Csenge többszörös Európa- és világbajnok karatézó, aki sorra győzi le ellenfeleit a meccseken, miközben Bécsben fogorvosként dolgozik. A harmadik meghívott pedig Honti Kata Euroliga győztes, többszörös Magyar Bajnok és Magyar Kupa győztes kosárlabdázó, aki 2012-ben megkapta az év magyar kosárlabdázója címet. Öt év külföldi légióskodás után idén tért vissza szülővárosába, Sopronba, hogy újra az UNIQA Sopron női kosárlabdacsapatában játsszon. A sportolókkal a szintén soproni születésű Rádonyi Kristóf, a DIGI Sport kommentátora beszélget majd.

A barátságos, inspiráló beszélgetésnek ígérkező program április 28-án este 7 órakor kezdődik a Liszt központban. További információ az esemény Facebook oldalán található.

Legnépszerűbb cikkek