| 2024. április. 20. | 1 perc olvasás

St. Martin koncert és kiállítás a Malmáriumban

30. jubileumi kiállításnak és koncertnek adott otthont április 20-án, szombaton a Kárpáti Malom.

Dr. Kárpáti György, a Kárpáti Malom tulajdonosa visszaemlékezett, 100 éve a nagyapja egy kulturális központot hozott létre zenész barátaival, de nemcsak zenéltek, hanem irodalmi esteket is tartottak, és ennek a hagyománynak szeretnének ismét helyet adni.


A mai kiállítás tulajdonképpen a negyedik már itt, a Malmárium galériában. St. Martin művésztelep, ez a kiállítás címe, azért is, mert Martin több mint 10 éve rendszeresen szervez nemzetközi művésztelepeket, és ezeken a művésztelepeken született képekből van egy gyűjtemény, és nem titok azt sem, hogy St. Martin fest, így az ő képei is láthatók, és ami számomra is egy nagyon fontos dolog, Martin is fotózik, és olyan fotói vannak, amiket mindenképpen érdemes megnézni itt, a kiállításon, ahol egy külön teremben csak az ő fotóit láthatják az érdeklődők.
Fotó: Rombai Péter


St. Martin művész elmondta, Sopron volt az első váro,s ami nyitott volt a művészetére, a zenéjére és az improvizatív muzsikára. 


A Kárpáti malomba nagy szeretettel és még nagyobb lélekkel érkeztem. Aki ismer, az tudja, hogy mindig keresek valami újat a közönség számára, és azt gondolom, hogy itt többet tudunk adni a jelenlévőknek. Örömmel szeretném bemutatni az újabb vonulatot, amit képviselünk, és egy olyan előfutára lesz ez a program a szeptember hetedikei barlangszínházi koncertnek, ami gyakorlatilag mérföldkő.
Fotó: Rombai Péter
A kiállítás megtekinthető május 9-éig, csütörtökig a Malmacska kávézó nyitvatartási idejében.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek