Startol a VOLT

Két év kihagyás után kedd délben megnyitotta kapuit a VOLT Fesztivál. A sajtóbejáráson a szerevezők kiemelték: két év kényszerpihenő után magasra tették a lécet mind a zenei kínálatban, mind a kiegészítő programok terén. Ezt tükrözi az ötnapos programsorozat idei szlogenje is: „Vannak fesztiválok és van a VOLT”

Kedd délelőtt minden készen állt arra, hogy a kapunyitás után felejthetetlen fesztiválélményt éljenek át a látogatók. A tágas fesztivál téren az alapító-főszervezők, Lobenwein Norbert és Fülöp Zoltán, kalauzolták végig a sajtómunkatársait, illetve dr. Farkas Ciprián polgármestert, valamint dr. Simon István és Csiszár Szabolcs alpolgármestert. Két év kihagyás után a szervezők a megszokottnál is több munkát fektettek az előkészületekbe.
– Azt szoktuk mondani, hogy Sopron nagyon vendégszerető városként mutatkozik be ebben a pár napban. Nekem az a személyes élményem, hogy amikor megérkeznek a vonattal több százan, több ezren Sopronba, akkor idős házaspárok az ablakból integetnek nekik. Függetlenül attól, hogy zajosabb, koszosabb pár napig a város, nagy örömmel fogadják őket ezért én nagyon hálás vagyok a helyieknek és a városvezetésnek is – mondta el Lobenwein Norbert, a VOLT Fesztivál főszervezője.

Fotó: Máthé AlexandraA 2022-es Volt Fesztivál is követi az előző rendezvények legfőbb célkitűzését: az erős élő zenei vonalat képviselik: nemzetközi és hazai sztárok felvonultatásával. - Igyekszünk évről évre olyan programot összeállítani a VOLT fesztivál nagyszínpadán, hogy nem csak a soproniak, hanem országszerte és a régióban mindenki számára izgalmasak és jók legyenek ezek a koncertek. Eléggé jellemző a VOLT fesztiválra egyfajta vegyes zenei kínálat, ami azt jelenti, hogy nem csak pop zenekarokat, hanem rock produkciókat és különböző elektronikus zenei programokat is vendégül látunk, nemcsak a nagyszínpadon, hanem a többi zenei színpadon is. Idén egy elég parádés programot tudtunk összeállítani itt Sopronban, hiszen a nagyszínpadon olyan, világszerte óriási sztárnak számító zenekarok lépnek fel, mint a MUSE vagy a Killers zenekar, de olyan –elsősorban a fiatalok körében népszerű – feltörekvő új sztárok is fellépnek majd, mint a Yungblud, és vendégül látjuk állócsillagnak számító zenekarokat is – részletezte Fülöp Zoltán, fesztiváligazgató, projektvezető.

Fotó: Máthé Alexandra

A VOLT Fesztivál Sopron jó hírét is viszi országszerte, illetve a határokon túlra is, így a város számára kiemelten fontos rendezvény – emelte ki a bejáráson Dr. Farkas Ciprián polgármester. – Óriási öröm számunkra, hogy újra elindul a VOLT Fesztivál. Két évig a pandémia nem tette lehetővé a fesztivál megrendezését, azonban a VOLT egyenlő Sopronnal. Nincsen volt Sopron nélkül, és úgy hisszük, hogy Sopron sincsen VOLT fesztivál nélkül – tette hozzá.

A nyolcvan koncert mellett számos kiegészítő programot is élvezhetnek a fesztiválozók napközben, így workshopok, beszélgetős műsorok, különböző játékok, és egy titokzatos labirintus is várja a vállalkozókedvűeket.

Fotó: Máthé Alexandra

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek