| 2021. augusztus. 27. | 1 perc olvasás

Sterbenz Tamás lesz a Testnevelési Egyetem új rektora

Elfogadta a Testnevelési Egyetem Szenátusának jelölését az intézményt fenntartó, közfeladatot ellátó, közérdekű vagyonkezelő alapítvány kuratóriuma, így a TE rektora Mocsai Lajost követően az eddigi általános rektorhelyettes, Sterbenz Tamás lesz. A matematika tanár, szakedző végzettségű, a közgazdaság-tudomány területén doktori fokozatot szerzett Sterbenz Tamás Sopronban született, 1968-ban.

A Testnevelési Egyetem 2021. augusztus 25-i, szerdai szenátusi ülésén a jelöltek meghallgatása után a tagok arra tettek javaslatot, hogy a TE rektora dr. habil. Sterbenz Tamás legyen.

A kuratórium - egy nappal a Szenátus ülését követően - egyhangúlag úgy döntött, hogy elfogadja a TE szenátusának szakmai javaslatát, és Sterbenz Tamást terjeszti fel a köztársasági elnök számára az egyetem rektorának.

A matematika tanár, szakedző végzettségű, közgazdaság-tudományi doktor Sterbenz Tamás Sopronban született, 1968-ban. Sportolóként válogatott kosárlabdázó volt, később a női válogatott szakmai munkáját is irányította szövetségi kapitányként. A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének főtitkáraként tevékenykedett 2007 és 2013 között. 2014 óta tölt be vezető pozíciót a Testnevelési Egyetemen, ahol általános rektorhelyettesként és a Gazdasági és Társadalomtudományi Intézet igazgatójaként is dolgozott. Nős, három gyermek édesapja.

Legnépszerűbb cikkek