| 2022. május. 9. | 1 perc olvasás

Súlyos vonatbaleset Alsó-Ausztriában

Vonatbaleset hétfőn kora este az alsó-ausztriai Mödling kerületben: ismeretlen okból kisiklott egy vonat. A baleset egy halálos áldozatot és több súlyos sérülést követelt.

Súlyos vonatbaleset volt Münchendorfban: az első információk szerint 30-an megsérültek, és több helikoptert is bevetettek hétfő este. Az első információk szerint a Raaber Bahn (Győr-Sopron-Ebenfurth) vonat kisiklott, több sérült és egy halott van.

A tűzoltóság, a mentők, a rendőrség és a három mentőhelikopter (C2, C3, C33) nagy létszámú köteléke tartózkodik a balesetben. Időközben az oberwarti (burgenlandi) C16-ost is riasztották, és rendőrhelikoptert is használnak. 

A súlyosan sérült mozdonyvezetőt a Christophorus 33-mal az UKH Meidlingbe szállították. A C2 egy sérültet szállított a St. Pölten-i kórházba.

A "Notruf NÖ" szóvivője, Philipp Gutlederer körülbelül 30 emberről számolt be, néhányan súlyosan megsérültek

Az ÖBB tájékoztatása szerint a Wampersdorf Bahnhof és Achau közötti baleset miatt jelenleg nem lehet közlekedni – a fennakadás időtartama egyelőre ismeretlen. A balesetről az ÖBB nem tud többet mondani, mivel az egy külső céget érint. A Raaber Bahn székhelye Sopron (Magyarország), fióktelepei Bécsben és Wulkaprodersdorfban (Bgld.) találhatók.


Hétfőn kora este vonatbaleset történt Ausztriában, amely egy halálos áldozatot és több súlyos sérültet követelt.

A helyszínről Kecskés Ildikó jelentkezett:

 

 

Hétfőn kora este vonatbaleset történt Ausztriában, amely egy halálos áldozatot és több súlyos sérültet követelt. A helyszínről Kecskés Ildikó jelentkezett:

Posted by SopronMédia on Tuesday, May 10, 2022

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek