| 2023. február. 20. | 1 perc olvasás

Sűrű hétvége a Shotokan Tigrisek háza táján

A Shotokan Tigrisek SE tagjai és vendégei sűrű és fárasztó hétvégén vannak túl. Pénteken a Shotokan Karate-do International Magyarországi Szövetsége Győrben tartott sajtótájékoztatót, mivel augusztus 22. és 27. között ott rendezi meg a szervezet világbajnokságát.

A Shotokan Tigrisek egyesületéből is többen készülnek és küzdenek, hogy a magyar válogatott tagjaiként ott lehessenek a tatamin. A rendezvényen vendégként részt vett Nobuaki Kanazawa 8.dan mester is, aki a világszervezet elnöke. A mester a sajtótájékoztató után Sopronba látogatott, ahol lehetősége volt a soproniaknak ismét tanulni tőle.

Az edzések után kezdődött el az ausztriai Pfaffstattenben a V4 Gen Mini-Grant pályázat második fordulója. Novemberben Sopronba látogattak osztrák és cseh fiatalok, most pedig a helyi karatésok látták vendégül a magyar és cseh résztvevőket. Három nap alatt az edzéseken és a kulturális programokon több mint 100-an vettek részt. Az edzéseket dr. Uray Iván mester tartotta Debrecenből magyar és osztrák edzők segítségével. Szombaton az utolsó edzés után a Heuriger Lafferbe vették az irányt, ahol a helyi szervezők vacsorával és klasszikus zenével várták a fiatalokat. A helyi zeneiskola diákjai után a helyi karateedzőt, Heinrich Fuhrmannt is tagjai között tudható zenekar mutatott be műveket az elmúlt évszázadok ausztriai zenéjéből. A rendezvényt a település polgármestere, Christoph Kainz is megtisztelte, és köszöntötte a vendékeket.

A vasárnap reggeli edzés után a traiskircheni városi múzeumot látogatták meg a fiatalok, amelyet csak a résztvevők miatt nyitottak ki. Két csoportra osztva kaptak részletes tárlatvezetést. Nemcsak a helyi kultúrát és történelmet ismerhették meg a gyönyörűen kialakított kiállítótermekben, hanem Ausztria legnagyobb tűzoltó-gyűjteményét is megcsodálhatták.
 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek