Swietelsky-Soproni VSE: Készen a bajnoki rajtra

Szurkolói ankétot tartott pénteken a Swietelsky - Soproni VSE labdarúgócsapata, ahol bemutatták az új játékosokat valamint a felkészülés eredményességéről is szó esett.

Pöltz Róbert, a klubot üzemeltető Soproni Vasutas Futball Kft. ügyvezető igazgatója az ankét elején elmondta, hogy az egyesület egyértelmű célja, hogy a Magyar Kupában továbbjusson a csapat a másodosztályú ellenfelével szemben valamint a tavaszi bajnokikon hazai pályán is eredményesen játszanak. Az igazolásokkal kapcsolatban elhangzott, hogy a télen minimális volt a játékosmozgás a vasútnál, a csapat gerincét alkotó labdarúgók együtt maradtak, kiegészülve két, rutinos védővel, Németh Milánnal és Póti Krisztiánnal, valamint a védekező középpályás Csordás Szabolccsal. A meghatározó játékosok közül egyedül Kovács Gergő távozott, a belső védő családi okok miatt kérte szerződése felbontását. Az ügyvezető bizakodóan tekint a jövőre nézve abban is, hogy egyre többen látogatnak majd ki a Káposztás utcai pályára és buzdítják csapatunkat, hiszen rengeteget erőt adhat a játékosoknak ha érzik a szurkolók bizalmát és támogatását.  

Pöltz Róbert
Pöltz Róbert
fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

Supka Attila a Swietelsky-Soproni VSE szakmai igazgatója beszámolt a felkészülésről, külön részletezve a ciprusi edzőtáborban végzett munkát, ahol ideális körülmények között készülhetett a csapat. Röviden értékelte az edzőtábor alatt játszott mérkőzéseket, ahol igazán erős csapatok ellen is helytálltak a fiúk. Az igazolásokkal kapcsolatban elmondta, hogy sikerült azokra a posztokra játékosokat hozni, melyek a tervekben szerepeltek és bár védekező játékosok érkeztek most, a Sopron továbbra is a támadófutball mellett teszi le a voksát és bizakodóan várja a tavaszt.

Supka Attila
Supka Attila
fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

Szurkolói igényként illetve kérdésként hangzott el a hazai mérkőzések napjának illetve időpontjainak esetleges módósítása, amire Pöltz Róbert elmondta, hogy sajnos ezeket nem az egyesületek határozzák meg, hiszen az MLSZ által kiírt napokat a szabályzat szerint köteles minden egyesület betartani.

Érdekességként hangzott el az a szurkolói igény is, hogy több információt szeretnének évközben hallani és olvasni a soproniak a csapat házatájáról. Ez talán annak is a kezdete lehet, hogy egy szerethető csapatunk van és egyre aktívabb az érdeklődés az egyesület hétköznapjai iránt.  

 

A téli szünet után folytatódik a pontvadászat az NB II-es labdarúgó bajnokságban. A Swietelsky-Soproni VSE együttese február 19-én, a Budaörs ellen, Tatabányán játssza első tavaszi bajnoki mérkőzését, míg hazai pályán először február 26-án lép pályára a Vasút, az ellenfél a Soroksár SC csapata lesz.

Legnépszerűbb cikkek