| 2020. november. 17. | 1 perc olvasás

Szabad marad az út az ingázók előtt

A kijárási korlátozások idején is szabadon ingázhatnak és dolgozhatnak a vendégmunkások Ausztriában, de rendelkezniük kell munkáltatói igazolással. Az Osztrák Szakszervezeti Szövetség most is arra figyelmeztet mindenkit: ne írjon alá akármilyen megállapodást.

A Belügyminisztérium a márciusi helyzettel ellentétben most nem változtatott a határrezsimen, így az eddig nyitva tartott átkelőket továbbra is lehet használni. Az utazásra vonatkozó szabályok sem változtak: a közösen utazó munkatársak egy sorban legfeljebb két helyet foglalhatnak el. - olvasható a volksgruppen.orf.at oldalán. 

Az ország területén az ingázókra is a kijárási korlátozás szabályai vonatkoznak: rendőri ellenőrzés esetén akár már a határon is igazolniuk kell, hogy munkaügyben vannak úton. Aki pedig több műszakban dolgozik, annak Magyarországra is érvényes igazolással kell rendelkeznie, amellyel 20 és hajnali 5 óra között közlekedhet a magyar utakon.

Az ingázók vásárlásaikat, orvosi és banki ügyeiket is intézhetik Ausztriában, akár szabadnapjukon is, de fontos, hogy a munkavállalási igazolásuk akkor is legyen náluk.

Borítókép forrása: volksgruppen.orf.at

Legnépszerűbb cikkek