| 2021. július. 6. | 1 perc olvasás

Szabad utat kaptak a szállodák

Védettségi igazolvány nélkül látogathatóak a hazai szállodák és vendéglátó egységek, így fellendülés várható a belföldi turizmusban is. A soproni szállodák pozitív változásokról számoltak be a foglalásokat illetően.

A pandémia alatt a vendégek elmaradása miatt leginkább a fejlesztésekkel voltak elfoglalva a szállodák. A soproni Erhardt Panzióban is akadálymentesítést és felújítást végeztek. A napokban azonban a járványügyi korlátozások enyhítése miatt megindultak a foglalások, így már megszépült környezetben tudják fogadni a turistákat.

Erhardt Zoltán, az Erhardt Panzió tulajdonosának elmondása alapján érezhetően jobb lesz a július és az augusztus is foglalások tekintetében. „A mostaniakat nyilván nem lehet összehasonlítani a 2019-es adatokkal, hiszen akkor csak júliusban 42 országból volt vendégünk, de a tavalyi évhez képest jobbnak ígérkezik a 2021-es szezon. A határnyitás napján már érzékelhető volt, hogy megjelentek az osztrák vendégek is. Ugyan a panzió nyitva volt korábban is az üzleti ügyfelek számára, de most már a turisták is szabadon jöhetnek.”

A Sopron Hotelbe is megérkeztek a belföldi vendégek mellett a külföldiek is.

Szarjas Tímea, a Sopron Hotel vezetője kiemelte: „Már péntektől érződik a fellendülés. A szabadságok és a tartalékok is fogytán, de a tapasztalataink azt mutatják, hogy az emberek vágynak a kikapcsolódásra, így ha rövidebb utakat is szerveznek, de mindenképp szeretnének pihenni. Azt látjuk, hogy az emberek last minute foglalnak. Az utolsó pillanatban döntik el hogy hova és mennyi időre utaznak. A jelenlegi statisztika alapján viszont a júliusi hónap jobb lesz, mint a tavalyi.”

Az idei nyáron egyelőre nem lehet panasz az időjárásra sem. A meleg idő kedvez a strandolóknak. A maszkhasználat eltörlése óta pedig még szabadabban lehet eltölteni a pihenésre szánt időt.

 

 

Legnépszerűbb cikkek