| 2023. június. 29. | 1 perc olvasás

Szabadlábon kijutottak a börtönből

Folytatódnak a nyílt napok Sopronkőhidán. Hatalmas érdeklődés övezte az eddig megtartott nyílt napokat a Sopronkőhidai Fegyház és Börtönben.

A SopronFestet követően egyértelműen látszott, hogy nagy az igény a „börtöntúrák” szervezésére. Az elmúlt két hónapban több mint 150-en vettek részt a börtönben megszervezett nyílt napokon, és volt lehetőségük betekinteni az intézet életébe.

A Sopronkőhidai Fegyház és Börtön Toborzó Iroda Facebook-oldalán lehetett regisztrálni előzetesen az intézetlátogatásra.

Az érdeklődők megismerhették az intézet történetét, működését, megtekinthették a körletépületet, a zárkákat. Megtudhatták, hogyan élik mindennapjaikat a fogvatartottak, és hogy milyen foglalkoztatási lehetőségeik vannak, milyen módon segítik őket az itt dolgozók, hogy minél nagyobb számban sikerüljön visszailleszteni az elítélteket a társadalomba és a munkaerőpiacra.

Természetesen ez a program nemcsak ismeretterjesztő céllal jött létre, hanem rendkívül fontos munkaerő-toborzási és bűnmegelőzési szerepe is van. A büntetés-végrehajtás országos és helyi vezetése elkötelezett a társadalom felé történő nyitást illetően, így a következő hónapokban ismét szerveznek nyílt napokat, és lesz lehetőség regisztrálni az intézetlátogatásokra.

Legnépszerűbb cikkek