| 2015. november. 16. | 1 perc olvasás

Szabadságunkért harcoltak

Magyar hősök emlékére nyílt kiállítás a Liszt-központban.

Az 1848-as, valamint az 1956-os forradalom és szabadságharc kevésbé ismert hőseinek, közkatonáinak állít emléket az a vándorkiállítás, melyet 2013-ban indított útjára a Kovács K. Zoltán Idősek Köre és a Barankovics Alapítvány. Egy erdélyi körút, és több hazai állomás után a tárlat Sopronba érkezett.

 

A „Szabadságunkért harcoltak – Magyar hősök” című kiállításon Plohn József és Dömötör Mihály fotográfiáit láthatják az érdeklődők. A közkatonákról készült portrék nem csak a szabadságharcosok bemutatására adnak lehetőséget, hanem közös értékeinkre, és mindenekelőtt helyi értékeinkre hívják fel a figyelmet.

A 2013. október 6-ai hódmezővásárhelyi indítás után Szabadkán, Gyergyószentmiklóson, Kászonaltízen és Kézdivásárhelyen is megrendezték a kiállítást, az erdélyi körutat követően pedig Kecskemét, majd Szombathely is otthont adott a fotográfiáknak. Sopronban november 16-tól november 27-ig, naponta 9-től 17 óráig látogatható a kiállítás a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ földszintjén.

Címkék: sopron

Legnépszerűbb cikkek