| 2019. szeptember. 19. | 1 perc olvasás

Szakmai fórum a nyugdíjas foglalkoztatottság előnyeiről

Miért éri meg? - ezzel a címmel szakmai fórumon mutatták be Sopronban a nyugdíjas foglalkoztatottság előnyeit a kamara épületében. A találkozón kiderült: a munkaadókat és a nyugdíjas munkavállalókat is a kormány döntése alapján kedvezőbb szabályozás várja.

Soproni vállalkozók és nyugdíjas munkavállalók érkeztek a szakmai fórumra. A vendégeket Horváth Vilmos, a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara elnöke köszöntötte, aki kiemelte: nagy szükség van jelenleg a nyugdíjas munkavállalókra. 

Jelenleg hazánkban a nyugdíjasok munkaviszony, megbízási szerződés és közérdekű nyugdíjas szövetkezet tagjaként vállalhatnak munkát. Ez utóbbi új lehetőség számos előnnyel bír – derült ki a szakmai fórumon. Magyarországon egy 2018-as felmérés szerint a 2,6 millió nyugdíjas 6 százaléka dolgozik. Ez a szám növekvő tendenciát mutat. A résztvevők egyet értettek abban: mind a vállalkozók, mind a nyugdíjas munkavállalók számára fontosak az ilyen jellegű tájékoztatások.

A találkozón részt vesz Barcza Attila országgyűlési képviselő és Tóth Éva, a gazdasági bizottság elnöke is. A város nevében dr. Farkas Ciprián városi tanácsnok üdvözölte a szakmai fórum vendégeit, aki rámutatott arra, hogy az utóbbi időben több új rendelkezés is segíti a nyugdíjasok foglalkoztatását. - A cégek mentesülnek a szociális hozzájárulási adó és a szakképzési hozzájárulás megfizetésének kötelezettsége alól, ezzel januártól 21 százaléknyi közterhet takarítanak meg. Eddig bruttó 100 ezer forintból 71 ezer forintot kapott meg egy dolgozó nyugdíjas, idén viszont már 85 ezer forinthoz juthatnak az érintettek- mondta a városi tanácsnok.

Legnépszerűbb cikkek