| 2021. november. 10. | 1 perc olvasás

Szakmák délelőttje Sopronban

Látványos, sokszínű program várta a pályaválasztás előtt álló 7-8. osztályos diákokat szerdán a Soproni Szakképzési Centrum tagintézményeiben. A Szakmák Délelőttjén a tanulók számtalan mesterséget ismerhettek meg testközelből, bepillanthattak a tanműhelyekbe, kipróbálhatták az eszközöket és saját maguk is készíthettek munkadarabokat.

Több száz diák ismerkedhetett a különböző szakmák fortélyaival a Soproni Szakképzési Centrum   tagintézményeiben. A Handler Nándor Technikumban a tanulók a művészeti, az informatikai és az építőipari képzésekbe is betekintést nyerhettek. – Egyebek mellett itt, a művészeti képzésben az alkalmazott grafikát és a kerámiát tudják kipróbálni a diákok, az asztalosok a műhelyben készíthetnek maguknak emléktárgyakat, a szépészeti ágazatban a kozmetikusoknál és a fodrászoknál részt vehetnek alanyként, de bizonyos fogásokat ki is próbálhatnak. Az informatika iránt érdeklődők meg tudnak ismerkedni a robottechnikával -  részletezte Králik Tibor, a Soproni Szakképzési Centrum kancellárja.
 

Az esemény megnyitóján dr. Farkas Ciprián kiemelte: a szakmák délelőttje során valamennyi iskola nyitott kapukkal várja az érdeklődő diákokat, hogy személyesen is megismerkedhessenek az oktatott szakmákkal és az intézményekkel. – Ez egy nagyszerű kezdeményezés, hiszen segíti azokat az iskolapadot elhagyni készülő általános iskolás gyerekeket, akiknek egy életre szóló döntést kell hozniuk. Ebben támogatni kell őket, hiszen egy 14-15 éves fiatal legritkább esetben van birtokában annak a belátási képességnek, hogy el tudja dönteni, mit szeretne kezdeni az életével. A pedagógusoknak és a családnak is támogatniuk kell ezeket a fiatalokat, megmutatni nekik a lehetőségeiket. Ez a mai szakmai program is ebben segít – tette hozzá.
 

A Soproni Szakképzési Centrum kiemelt feladata a beiskolázás előkészítése, a pályaválasztás előtt álló tanulók és szüleik informálása a szakképzési oktatási rendszerről és lehetőségeiről.  A centrum iskolái novemberben és decemberben nyílt napokkal és egyéb rendezvényekkel is készülnek a pályaválasztás előtt álló tanulók és szüleik részére.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek