| 2022. november. 10. | 1 perc olvasás

Szakmák délelőttje Sopronban

Látványos, sokszínű program várta a pályaválasztás előtt álló 7-8. osztályos diákokat a Soproni Szakképzési Centrum tagintézményeiben. A Szakmák délelőttjén a tanulók számtalan mesterséget ismerhettek meg testközelből, bepillanthattak a tanműhelyekbe, kipróbálhatták az eszközöket és saját maguk is készíthettek munkadarabokat.

Több száz diák ismerkedhetett a különböző szakmák fortélyaival a Soproni Szakképzési Centrum  tagintézményeiben. A Vendéglátó, Kereskedelmi Technikumban különböző ételeket is készíthettek a fiatalok, de számos ügyességi és kreatív feladatot is kipróbálhattak az érdeklődők.

fotó: Máthé Alexandra
"A mai program célja, hogy a választás előtt álló fiatalok és szülők kicsit beleláthassanak a szakmákba. Immár negyedik éve szervezzük meg ezt az eseményt, a vendéglátásban ezúttal street foodot készíthetnek a fiatalok, a kereskedelmi részen pedig a pénztárgépet kezelhették az érdeklődők. A tornacsarnokban ügyességi feladatok is fogadták a leendő középiskolásokat"

- mondta el Varga Viktória, a Soproni SZC Vendéglátó, Kereskedelmi Technikum szakmai igazgatóhelyettese.

A pincérkabinetben a vendéglátás kulisszái mögé nyerhettek betekintést a látogatók.

A Soproni Szakképzési Centrum kiemelt feladata a beiskolázás előkészítése, a pályaválasztás előtt álló tanulók és szüleik informálása a szakképzési oktatási rendszerről és annak lehetőségeiről.  A Vas- és Villamosipari Technikum széles képzési palettával várja a pályaválasztás előtt álló diákokat - hangsúlyozta Káldi Sándor, a Soproni SZC Vas-és Villamosipari Technikum általános igazgatóhelyettese.

fotó: Máthé Alexandra

"Iskolánkban technikumi képzéseket és szakképző iskolai képzéseket hirdetünk meg minden évben. Informatika, specializált gép- és járműgyártással kapcsolatos szakmák, illetve sporttal foglalkozó szakmák is a technikumi repertoárunk részei. A szakképző iskolában pedig a villanyszerelő, a gépi és CNC forgácsoló, valamint a központifűtés- és gázhálózatrendszer-szerelő - tette hozzá Káldi Sándor.

A centrum iskolái novemberben és decemberben nyílt napokkal és egyéb rendezvényekkel is készülnek a pályaválasztás előtt álló tanulók és szüleik részére.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek