| 2018. április. 14. | 1 perc olvasás

Szakmák éjszakája Sopronban

Az iskolák és tanműhelyek, társintézmények szakmai bemutatókkal és rengeteg programmal készültek városunkban, amely rendezvényekre este tíz óráig várták az érdeklődőket a Soproni Szakképzési Centrum hat iskolájában.

A Szakmák Éjszakája egy országosan szervezett rendezvény, melyben összesen 44 szakképzési centrum vett részt. A rendezvénysorozat kiemelt célja, hogy az általános iskolások és szüleik, a középiskolások és a felnőttek bővebb információkkal gazdagodhassanak a Soproni Szakképzési Centrum tagiskoláinak képzési lehetőségeiről, színes és szórakoztató programok kereteiben.

A rendezvény megnyitóján, amelynek ezúttal a Soproni Idegenforgalmi, Kereskedelmi és Vendéglátó Szakképző Iskola adott otthont Králik Tibor, a Soproni Szekképzési Centrum főigazgatója elmondta, hogy az évről-évre népszerűbb eseményen városunkban hat helyszínen, több mint 70 programmal készültek a helyi intézmények, hogy az érdeklődőknek bemutassák azokat a lehetőségeket, hogy milyen képzést biztosítanak a Leghűségesebb városban.  Hozzátette, hogy az iskolákban lehetőség nyílik az oktatott szakmákkal közelebbről, alaposabban  is megismerkedni, amely bizonyára nagy segítség az esetleges pályaválasztásban is. 

Barcza Attila, Sopron Megyei Jogú Város tanácsnoka - aki térségünk választott országgyűlési képviselője - köszöntőjében elmondta, hogy kiemelten fontos, hogy a pályaválasztás és a reális pályaorientáció a továbbtanulás előtt álló tanulók esetében megfelelő körültekintéssel valósuljon meg, amelyre remek lehetőséget biztosít ez a rendezvény. Az elmúlt években megkezdett szakképzés oktatásának a fejlesztése és fejlődése, amely a kormányzati támogatás aktív részvétele mellett zajlik, a soproni tanulói létszámokban már nyomon követhető, hiszen egyre több fiatal választja valamelyik szakmát élete hivatásának. 

A résztvevő iskolákban számtalan érdekes esemény várta az érdeklődőket este 22.00 óráig, ahol a gyerekek és a felnőttek is egyaránt kipróbálhatták a különböző szakmákat, de nagy figyelmet fordítottak minden intézményben a legkisebbekre is, akik számára játékos programokkal készültek. 

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek