| 2020. március. 12. | 1 perc olvasás

Szálloda épül a hegykői termálfürdőben

800 millió forintból épül szálloda a hegykői Sá-Ra Termál területén. A beruházáshoz a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Programon keresztül 271 millió forint kormányzati támogatás áll rendelkezésre. Az épület alapkövét csütörtökön tették le.

28 egységes, éteremmel, valamint wellness és gyógyászati részleggel is bíró szálloda várja majd a termálfürdőben pihenni vágyókat Hegykőn, várhatóan 2021 júniusától.  - Ez egy mérföldkő fürdőnk életében, hiszen most minőségileg tudjuk fejleszteni szálláshelyeinket, amihez a kormány hathatós támogatása is hozzájárul, az önerős forráson kívül. Az építkezést januárban kezdtük el, és ha minden az ütemterv szerint halad, tartani is tudjuk, hogy megnyitjuk a szállodát a kitűzött időre - tudtuk meg Radovits Tibortól, a Sá-Ra Termál Kft. ügyvezető-tulajdonosától.


Fotó:Griechisch Tamás

-Sopron és a Fertő - táj kiemelt turisztikai térség, aminek fontos szelete Hegykő is, hisz a termálvízzel olyan vonzó lehetőséget tud biztosítani az ide érkezőknek, ami a Fertő-parton máshol nincs meg - ezt már Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője emelte ki az eseményen, majd megköszönte a kormány többszáz milliós támogatását, amivel a fejlesztéshez hozzájárult.

- Szigethi István polgármester felidézte, hogy ott volt, amikor az első kutat fúrták a termálvíznek Hegykőn, és már akkor is sokan mondták, hogy egyszer híres lesz a település erről a különleges kincsről: vonzani fogja a turistákat és különféle létesítményeket hoznak majd létre számukra. Örömmel tölti el, hogy mindez valóra vált.


fotó: Griechisch Tamás

Fotó:Griechisch Tomás

A szálloda létrejöttét az erőteljes turizmus is igazolja Hegykőn, hiszen itt kiemelkedően magas a külföldi vendégéjszakák száma az egész térséget tekintve.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek