| 2020. március. 11. | 3 perc olvasás

Számos rendezvény elmarad a tiltás értelmében – Cikkünk folyamatosan frissül!

Ma a kora délutáni órákban veszélyhelyzetet hirdettek az ország teljes területére. A kormány által nyilvánosságra hozott döntés értelmében betiltották a 100 főt meghaladó beltéri és az 500 főnél nagyobb látogatottságú kültéri rendezvényeket. A rendelkezésekre a koronavírus terjedésének megelőzése miatt volt szükség, a tiltás visszavonásig érvényes. Ez a rendelkezés Sopront is érinti, számos eseményt halasztanak el emiatt.

Széchenyi István Városi  Könyvtárban  a 2020. március 20-ai - Tormási Attila „Ribizli bohóc” zenés-verses kísérletezős gyermekműsora - elmarad a koronavírussal kapcsolatos elővigyázatossági óvintézkedések miatt.

 

Az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. csütörtöki közleménye:

A Központ örökséghelyszínei a látogatók, a vendégek és a munkatársai védelme érdekében, a koronavírus elleni védekezésért felelős operatív törzs ajánlásának és a rendkívüli jogrend életbelépése és a vészhelyzet elrendelésének megfelelően március 15-én, vasárnap zárva tartanak.

A koronavírus elleni védekezést szolgáló zárva tartás a fertődi Esterházy-kastély, a nagycenki Széchényi-örökség múzeumi- és rendezvény, illetve közösségi tereire vonatkozik.

A rendkívüli jogrendre való tekintettel a vészhelyzet alakulásának folyamatos figyelemmel kísérésével – amennyiben az indokolttá válik - a Társaság az örökséghelyszínei közül a fertődi Esterházy-kastély és a nagycenki Széchényi-örökség múzeumi- és rendezvény, illetve közösségi tereinek nyitva tartását módosíthatja, korlátozhatja, vagy beszüntetheti.
Az ezzel kapcsolatos változásokat, korlátozásokat a Társaság web-felületein, a sajtóban folyamatosan közzéteszi.

A vészhelyzetre való tekintettel nyitvatartási időben kizárólag és szigorúan csak 25 fős látogatói csoportok indíthatók a kastélytúrákra.

Részletes információkat az érdeklődők a web-es felületeken találnak: www.eszterhaza.hu, www.szechenyiorokseg.hu.

 

A szervező Sopron Városi szabadidősport Szövetség csütörtöki tájékoztatása szerint elmarad a május 1-jére meghirdetett Sopron Félmaraton -  Európa Futás. A sporteseményre minden évben több száz versenyző regisztrál.

Mint arról már korábban beszámoltunk városszerte elmaradnak az idei március 15-ei megemlékezések.

A nagycenki Széchenyi- kastély elhalasztja a most hétvégére tervezett közösségi programjait:

Március 12. Herr József Valaki jár a fák hegyén… fotókiállításának megnyitója

Március 12. Múzeumpedagógiai foglalkozás

 

A Gyik Rendezvényházban meghirdetett programok közül az alábbiakat halasztják el biztosan:

Március 13. Bagossy Brothers - koncert (a pótelőadás időpontja egyeztetés alatt)

Március 17. Nyugdíjas Egyetem

Március 18. Csernus Imre előadása (várhatóan május 15-én pótolják)

Március 25. Felméri Péter és a Szomszédnéni Produkciós Iroda közös estje "Csakazértis!" címmel (más időpontban kerül megrendezésre)

 

A Búgócsiga Akusztik Garden elhalasztott koncertjei:

Március 13. Useme – koncert (az új időpont egyeztetés alatt)

 

A Hangár Music Garden is elhalasztja zenei eseményeit:

Március 13. Bye Alex és a slepp (május 29. a tervezett új időpont)

Március 14. Ordog/PMA/Drawing

A szerda esti Sopron KC – Szolnoki Olaj kosárlabda mérkőzés zárt kapuk mögött zajlik, a rendelkezés visszavonásáig minden mérkőzést így bonyolítanak. Az SKC mérkőzését műsorára tűzi a Sopron TV március 12-én, csütörtökön 16:00 órai kezdettel, illetve 13-án pénteken 10 órakor.

Értesüléseink szerint a legtöbb iskolában elmarad az 1848-49-es szabadságharc kapcsán tartott ünnepség, a diákok osztályonként külön emlékeznek meg a hősökről.

A Cinema City Sopron és az Elit Mozi egyaránt létszámkorlátozást vezet be, további intézkedésig 100 főben maximalizálják a vetítések létszámát.

Az elővételesen megvett belépőjegyek természetesen érvényesek lesznek a pótelőadásokra. Amennyiben az új időpont nem felel meg a jegyvásárlóknak, a szervezők visszatérítik a jegy árát. Az online vásárolt jegyek esetében kis türelmet kérnek, hiszen az országos jegyirodák túlterheltek a kialakult helyzet miatt.

A rendezvényhelyszínek és közösségi terek, melyek nyitva lesznek a továbbiakban is, arra kérik az odalátogatókat, hogy fokozott figyelmet fordítsanak a higiéniára, illetve aki betegség tüneteit észleli magán, ne látogassa az intézményeket. Azt javasolják az érdeklődőknek, hogy kísérjék figyelemmel az általuk megcélzott helyek online felületeit, tájékozódjanak előre, hiszen lehetnek változások a nyitva tartásban, illetve az elhalasztott rendezvények pót időpontjait is ezeken a felületeken teszik közzé a későbbiekben.

Legnépszerűbb cikkek