| 1 perc olvasás

Számos témát tárgyalt a soproni közgyűlés

A felsőoktatásban tanuló fiatalok és a Soproni Tigrisek kerekesszékes kosárlabdacsapatának jutalmazása mellett a buszok fiatalításáról, valamint a következő félév üléseinek kitűzéséről is szavazott a képviselő-testület.

Sopron város közgyűlése a Soproni Tigrisek csapatát 7 millió forinttal támogatja, mert a kerekesszékes kosárlabdacsapat kiemelkedő teljesítményt nyújtott és bajnoki címet szerzett az előző szezonban. A városvezetés további eredményes munkát és sportsikereket kívánt a bajnokcsapatnak.

Fotó: Griechisch Tamás

A közgyűlésen döntöttek arról is, hogy a fiatalok támogatása érdekében Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata csatlakozik a Bursa Hungarica Ösztöndíjrendszer 2025. évi pályázati fordulójához. A Bursa Hungarica egy felsőoktatási önkormányzati ösztöndíjrendszer, melynek célja, hogy a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok számára is elérhetővé váljon a felsőoktatásban való részvétel.

Fotó: Griechisch Tamás

A napirendi pontok között szerepelt a helyi buszközlekedés fejlesztésével és a járművek fiatalításával kapcsolatos előterjesztés is, amit megszavazott a közgyűlés. A Volánbusz Zrt. a szolgáltatási színvonal emelése érdekében a jövőben további új buszok beszerzését vállalta. Az elmúlt időszakban a soproni buszok átlagéletkora 11 évre csökkent, elérve a korábbi 13 és 18 év közötti buszok leállítását.

Fotó: Griechisch Tamás

A képviselők szavaztak a Virágvölgyben elhelyezkedő út elnevezéséről is: az Asszonyvásár dűlőtől keletre található közút keresztelője házszámozási eljárás miatt vált szükségessé. A képviselőtestület Mágel Ágost önkormányzati képviselő javaslatára Pirkadat utcának nevezte el az útszakaszt.

Fotó: Griechisch Tamás

A csütörtöki közgyűlésen döntés született továbbá a Tourinform beolvadásáról a Városmarketing Kft.-be, az önkormányzat és az STKH Kft.-vel való szerződés meghosszabbításáról, valamint a következő félévben esedékes közgyűlések időpontjáról is.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek