| 2021. október. 19. | 1 perc olvasás

Szándékosan fékezett az előzés után az M85-ös úton - videóval!

Vádemelés született az előzést követően szándékosan fékező 30 éves férfi ellen, aki ezt követően még veszélyes közelségben is követte a sértettet.

A Győri Járási Ügyészség vádirata szerint a 30 éves terhelt 2021 májusában közlekedett az M85-ös autóúton. Haladása során megelőzte a sértett által vezetett járművet, azonban túl hirtelen tért vissza elé, ezért a sértett a reflektor felvillantásával fejezte ki nemtetszését a vádlott felé.

Ezen a terhelt háborodott fel, és hirtelen fékezett a sértett előtt, majd gyakorlatilag lépésben haladt előtte. A manőver miatt a sértett is hirtelen fékezésre kényszerült, majd végül kikerülte az előtte nagyon lassan haladó terheltet. Ezután a vádlott követni kezdte a sértett járművét, de annyira közel haladt hozzá, hogy veszélyeztette és megrémítette a sértettet, illetve két utasát. A helyzet végül a Soproni Rendőrkapitányságon ért véget, ahova a sértett hajtott feljelentést tenni, nyomában az elkövetővel.

A vádlott ellen az ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat. Vele szemben három évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható, valamint az ügyészség indítványozta, hogy az elkövetőt a bíróság tiltsa el a járművezetéstől.

A nyomozás során a Soproni Rendőrkapitányság rendőrei jártak el, az érdemi döntést pedig várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

A bűncselekményről készült kamera felvétel alább tekinthető meg:

Címkék: rendőrség

Legnépszerűbb cikkek