| 2019. június. 14. | 2 perc olvasás

Szárnyaltak az idei évben a Soproni Darazsak!

Pénteken tartották a Soproni Darazsak Akadémia versenyző csapatainak évzáróját. A rendezvény keretében összegezték az eredményeket és visszatekintettek az elmúlt szezonra.

- Nagyon büszkék vagyunk rátok - emelte ki köszöntőjében Csiszár Szabolcs városi sportfelügyelő, aki Sopron önkormányzatát képviselte a rendezvényen. - Ez az év kiemelten sikeres volt. Fontos, hogy mindig legyen előttetek egy kiút, egy cél. Úgy gondolom, hogy Sopronban ez maximálisan meg van. Örülök, hogy egy ilyen család részese lehetek - fűzte hozzá. 

- Beszélgettem többekkel a megnyitó előtt és ott hallottam, hogy van, aki már 3-4 éve kosarazik a Soproni Darazsak Akadémia keretein belül - kedzte így beszédét Abdai Géza, a Sopron Basket társadalmi elnöke. - A múltkor csináltunk egy összegzést. Az elmúlt öt évben olyan sikereket értek el a soproni felnőtt játékosok, amelyek egyedülállóak. Ezek a sikerek nem jöhettek volna létre, ha nincs ilyen hátország. Ti, több mint 420-an biztosítjátok a felnőtt utánpótlását, akik sikerekkel inspirálnak titkeket. Kívánom, hogy egyszer élvonalbeli kosarasok legyetek. A motivációtok és az alázatotok már megvan ehhez - fejtette ki. 

- A rendezvényen szóba került a falu programunk, amely keretében a környező, kisebb településekre kijárnak edzőink kosárlabdát tanítani és a busszal heti egyszer behozzuk az ottani érdeklődőket, hogy megszerettessük velük ezt a sportot - emelte ki az újdonságok között Czukorné Hollós Anna, a Soproni Darazsak Akadémia elnöke. - Emellett átadtuk a hagyományos díjakat is. Elismertük a legszorgalmasabb kisdarazsakat és átadtuk a legjobb darázs játékosnak szóló díjat is Varga Sárának, aki így átléphet a felnőtt csapatba. Az edzőket is elismertük. A legjobb kis darázs edző dÍjat Bencze Mária vehette át, míg Stoics Veres Juditnak a lejobb darázs edzőnek járó elismerést ítéltük oda - fejtette ki az elnök, aki az idei szezont jónak értékelte, hiszen annak ellenére, hogy több korosztályban fiatalabbak voltak ebben az évben a darazsak, mint maga a korosztály, így is be tudtak jutni az országos döntőbe.

Sok kosaras számára ezzel még nem ért véget az évad: a Soproni Darazsak Akadémia büszkélkedhet több válogattot korosztályos játékossal és a képzőkiválasztó program keretében is mentorálnak edzőket, játékosokat egyaránt.

Legnépszerűbb cikkek