| 2018. április. 12. | 1 perc olvasás

Szárnybontogató a Liszt Központban- ahol az egész család szárnyalhat!

2018 nemcsak a Családok Éve, hanem a Madarak Éve is… és szárnysuhogva közeleg a XI. Soproni Tündérfesztivál. Hát ezért szervez a Pro Kultúra egy szárnybontogató családi napot a tavasz kellős közepén, április 14-én a Liszt Központban.

A meghívott fellépők, játszótársak és művészek között az Év madara, a Vándorsólyom is a Liszt vendége lesz. A Liszt Központ előtt hagyományőrző solymász tábor várja az érdeklődőket: 2 madárral és sok-sok tanulságos történettel érkezik, 15:00 és 17:00 órakor reptetési bemutatót is tart. A fiús családoknak Pilótaképzőt, a lányoknak Tündértanodát nyitnak a szervezők: vagyis lehet majd felhőkre vadászni, térképet fejteni, tündéri táncokat tanulni és szárnyat fényesíteni.

Az épület legnagyobb termében drónbemutató is lesz, de Gombóc Artúr saját csokicsalogatót is üzemeltet a házban, a Cédrus ágai alatt pedig különösen szép mesekönyvek között is válogathatnak a betűkedvelők.

A délután vendégfellépője a Zirano Bábszínház lesz, akik egy világutazó kisegérről, Ágostonról mesélnek a gyerekeknek és a felnőtteknek. Az előadást ihlető fesztiváldíjas mesekönyveket is kézbe lehet majd fogni, sőt, haza is lehet vinni. Az Ágoston, avagy egér a felhők között című előadás 16 órakor lesz látható a Petőfi teremben. A játék zeneszerzője (a Bandájáról is népszerű) Szabó Balázs.

Benedek Apó lányai (vagyis az óvóképző hallgatói) ismét kézműves csodákat varázsolnak a műhely-asztaloknál, de divatbemutatóra készül a Tündéri ruhatár, lesz röpke tánc és égi társasutazás is (lázas társasozás a Játéklázzal). A büfében mindehhez madártej is dukál majd. És bár a családi belépő nagyon csalogató, a szárnyakkal érkezőknek ezen a délutánon szabad a belépés!

Legnépszerűbb cikkek