| 2022. szeptember. 12. | 1 perc olvasás

Szarvasbőgés piknik az Erdő Házában!

A szarvasbőgést, vagyis a gímszarvasok párzási időszakát a gímbikákon kívül talán a vadgazdálkodók várják a legjobban. De természetesen az erdőkkel és a vadállomány óvásával megbízott szakembereken kívül oly sokak naptárába be van jegyezve szeptemberre, hogy “szarvasbőgés”. A Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. három hétvégén keresztül mutatja be a várva várt eseményt.

A természetjárók, fotósok és vadászok is nagy várakozással telnek el nyár végén, amíg meg nem szólal az első gímbika az erdőn, és kezdetét veszi a gímnász. A soproni erdőkben is felhangzó hívó hang csak egy a szarvasbika eszközei közül, amelyeknek segítségével elnyerheti szíve választottját és elriaszthatja vetélytársait. A TAEG Zrt. szakszemélyzete különleges élménnyé szeretné tenni ezt az eseményt a látogatóknak.

fotó: Erdő Háza Facebook oldala 

A rendezvény során előadással és szarvasbőgés-hallgatással is készülnek a szervezők, de a látogatók Rudlival, a a Margit-szigetről érkezett szarvasbikával is találkozhatnak. A programokon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött!

fotó: Erdő Háza Facebook oldala 

Borítókép; SopronMédia archívum 

Legnépszerűbb cikkek