| 2021. november. 20. | 2 perc olvasás

Századik születésnapját ünnepelte a Soproni Vasutas Sport Egylet

Jelentős jubileumhoz érkezett a Soproni Vasutas Sportegylet, amely századik születésnapját ünnepelte ma. Az SVSE történetében fontos szerepet betöltő tagok és a jelenkor képviselői szombat délelőtt a Hotel Sopronban idézték fel a régmúlt sikereit.

 Az egyesület jelenleg tenisz, labdarúgás és természetjárás szakosztályokat működtet, de korábban számos más sportágat is felvonultatott. Az emblematikus évfordulón a megjelenteket az egyesület elnöke, Ungvári Csaba köszöntötte. Beszédében hangsúlyozta: az SVSE Sopron emblematikus sportszervezete.

„Jelentős évfordulóhoz érkeztünk, kevés olyan egyesület van, amely ilyen aktívan megéli a száz évet, és éli a jelenkorban is. Az SVSE-nél teniszezők, labdarúgók és természetjárók űzhetik kedvenc sportágukat, de szeretnénk szélesíteni a bázisunkat, több szakosztályt indítani, és minél több gyermeket, de felnőttet is, a mozgás mellé állítani" - tette hozzá az elnök.


fotó: Griechisch Tamás

Ungvári Csaba mellett köszöntőt mondott Sopron és térsége országgyűlési képviselője is. Barcza Attila kiemelte, 100 évvel ezelőtt a soproniak népszavazáson a magyarság mellett voksoltak, ebben a nehéz történelmi időszakban alakult az egyesület is. „Egy sportszervezet életében 100 év rendkívül hosszú idő, több nehéz időszakot átvészelt az egyesület, és azóta is töretlenül működik. Ez mutatja erejét, múltját és a soproniak sportszeretetét. Örömteli, hogy mindhárom szakosztály sikeresen ellátja a szerepét, amelyben jelentős segítséget nyújt a GYSEV is” - zárta gondolatait Barcza Attila.


fotó: Griechisch Tamás

 A köszöntők után Bácskai Kornél korábbi ügyvezető elnök mesélt az elmúlt 100 év történéseiről, majd Úr Csaba, a tenisz szakosztály vezetője számolt be a „Vasút” teniszének múltjáról. Az eseményen részt vett Abdai Zsolt önkormányzati képviselő is.


fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

A rendezvényen elismerésben részesültek a legidősebb női és férfi SVSE-sportolók: dr. Bánkuti Pálné egykori kosárlabdázó és Ferling József korábbi labdarúgó.

Az egyesület fennállásának legeredményesebb sportolóit is köszöntötték, és Babos Tímea világbajnok, Grand-Slam-győztes teniszezőt, illetve Keglovich László korábbi labdarúgót, olimpiai bajnokot is díjazták.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Címkék: SVSE

Legnépszerűbb cikkek