Széchenyista Szívvel - kiállítás a Nagycenki Alkotóházban

Szombat délután nyílt meg a Soproni Széchenyi István Gimnázium diákjainak képzőművészeti kiállítása a Nagycenki Alkotóházban. Az intézmény idén ünnepli századik évfordulóját annak, hogy felvették a gróf nevét.

fotó: Máthé Alexandra

Néptáncbemutatóval kezdődött az emlékév kapcsán elkészült kiállítás Nagycenken.

Az esemény megnyitóján köszöntöt mondott a település polgármestere, Csorba János és Csiszár Szabolcs. Sopron alpolgármestere beszédében kiemelte: Széchenyi Sopron első díszpolgára volt.

„A hagyománytisztelet és az értékek megőrzése fontos számunkra, nekünk az a feladatunk, hogy ezt átadjuk a következő generáció tagjainak. Remek alkotások születtek, gratulálok az öregdiákoknak a szervezéshez, a tanár kollégáknak a felkészítéshez és természetesen a diákoknak is, akik ezeket a képeket megvalósították

– tette hozzá Csiszár Szabolcs.

fotó: Máthé Alexandra
fotó: Máthé Alexandra

A fiatalok munkáját Molnárné Dukai Éva tanár kísérte végig. A pedagógus úgy fogalmazott: a jubileumhoz méltó alkotások születtek. „100 éve vette fel iskolánk a Széchenyi nevet, ezért idén különleges programokkal emlékezünk meg erről, többek között ezzel a kiállítással. Örömteli, hogy a Nagycenki Alkotóház mindhárom termében a mi képeink foglalnak helyet, sok gyönyörű alkotás született, a diákok kitettek magukért – mondta el a pedagógus.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek