| 2017. július. 24. | 1 perc olvasás

Szekendy-emlékhangverseny

Szekendy Tamás, Fidelissima-díjas zongora-, orgona- és csembalóművész emléke előtt tisztelgő hangverseny lesz Sopronbánfalván.

A szeretet hangján szólalnak majd meg idén is a zeneművészek hangszerei Szekendy Tamásra emlékezve. A koncertnek a bánfalvi Hegyi templom lesz méltó helyszíne.

-A nagyon fiatalon eltávozott művésszel 2013 nyarán még együtt örülhettünk a csodának számító, ajándékként felépített barokk orgonának. Akkor Szekendy Tamás hosszan, boldogan mesélt a hatalmas hangszerről, ő a hatalmas művész és ember, hatalmas tisztelettel és szeretettel a lelkében – idézi fel Szekendy Tamást Igrecz Katalin, az emlékkoncertet szervező Bánfalváért Baráti Kör elnöke

A Bánfalváért Baráti Kör jó szívvel vállalja, hogy művészetét, örömteli zenélését nem hagyja feledésbe merülni, és ezért minden évben rá emlékező koncertet szervez. A művészet erejét mutatja, hogy ebben közös az akarat az egykori zenésztársakkal, például Kuzsner Péter orgonaművésszel, Fodor Gábor fuvolaművésszel és a többi tanítvánnyal. - teszi hozzá.Az idei orgona-, fuvola- és csembaló hangverseny 2017. július 28-án, pénteken, 18.30 órakor kezdődik.

Helyszín: a bánfalvi Hegyi templom.

Fellépők: Kuzsner Péter, Lévai Tünde, Fodor Gábor és Major Júlia zeneművészek.

A belépés ingyenes, de a szervezők az adományokkal hálás szívvel fogadják és nemes, közösségi célra fordítják.

illusztráció
illusztráció
illusztráció
illusztráció
illusztráció
illusztráció

Legnépszerűbb cikkek