Szekendy-emlékkoncert és túra a bánfalvi stációk mentén

A Bánfalváért Baráti Kör a tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is megrendezte az Ösvénytaposó túrát a bánfalvi Kálvária stációi mentén vasárnap délután. A túra zárásaként a résztvevők Szekendy Tamás orgonaművész emlékére rendezett koncerten vehettek részt a Hegyi Templomban.

Szerencséje volt a kiránduláson résztvevőknek, mert az elmúlt hét időjárási viszontagságai után, egy igazi napos, őszi délutánon indultak túrázni a bánfalvi Kálvária stációi mentén.

- A sétáinknak nem csak az a célja, hogy családdal-barátokkal a természetben mozogjunk, hanem az is, hogy valamilyen különleges helyre jussunk el. Amikor megpróbáltuk először felidézni az 1600-as években épült Kálváriának a nyomvonalát, akkor azt mondtuk, hogy mi ezt az útvonalat egy szent útnak tekintjük, ami mindig újabb és újabb oldalát mutatja meg nekünk – mesélt az útvonalról Igrecz Katalin, a Bánfalváért Baráti Kör Egyesület elnöke.


Fotó: Fodor Regina

A túra végeztével az érdeklődők koncertet hallgathattak meg a Hegyi templomban, Kuzsner Péter előadásában. A művész az orgonát Szekendy Tamás emlékére és tiszteletére szólaltatta meg, aki egykori zenésztársa, Fidelissima-díjas zongora-, orgona- és csembalóművész volt. 


Fotó: Fodor Regina

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek