Személyi változások a Győri Egyházmegyében

  2019. július 9. - www.sopronmedia.hu (Magyar Kurír, Győri Egyházmegye)

Veres András megyéspüspök a Győri Egyházmegyében több olyan változtatást is elrendelt, ami jelenlegi és korábbi soproni plébánosokat is érint.

2019. augusztus 1-jei hatállyal:

Bognár István plébános atyát felmentette a Győri Egyházmegye püspöki irodaigazgatói megbízatása és a székesegyházi plébánia, valamint Győr-Kisbácsa lelkipásztori ellátása alól, és kinevezte a Papnevelő Intézet spirituálisává.

Kálmán Imre prefektus atyát kinevezte a Győri Egyházmegye püspöki irodaigazgatójává, meghagyva őt a Papnevelő Intézet prefektusi szolgálatában.

Böcskei Győző plébános atyát felmentette a soproni Szent István-plébánia lelkipásztori ellátása alól, és kinevezte a székesegyház plébánosává Győr-Kisbácsa oldallagos ellátásával.

Butsy Lajos plébános atyát felmentette Fertőrákos lelkipásztori ellátása alól, illetve a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön börtönlelkészi megbízatása alól, és kinevezte Hegyeshalom plébánosává Bezenye és Levél plébániáinak oldallagos ellátásával.

Németh Attila plébános atya nyugdíjazási kérelmét elfogadta és felkérte, hogy plébániai kormányzóként továbbra is lássa el Sopron-Kertváros, Ágfalva és Brennbergbánya plébániáit.

Böcskei Győző

Böcskei Győző

fotó: Szent István plébánia

Butsy Lajos

Butsy Lajos

Németh Attila

Németh Attila

Kérem, várjon... Kérem, várjon...