| 2019. május. 7. | 1 perc olvasás

Szent Flórián-napi ünnepséget tartottak Mosonmagyaróváron

Május 7-én a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ünnepi állománygyűlést tartott Szent Flórián napja alkalmából Mosonmagyaróváron a Fehér Ló Közösségi Házban.

Az ünnepi megemlékezést jelenlétével megtisztelte Németh Zoltán a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés elnöke, Széles Sándor kormánymegbízott és Dr. Árvay István Mosonmagyaróvár polgármestere. A rendvédelmi szervek vezetői, az együttműködő, karitatív és gazdálkodó szervezetek képviselői és a megyebeli városok, környékbeli települések polgármesterei, képviselői is szép számmal megjelentek, köztük Dr. Farkas Ciprián városi tanácsnok.

A vendégek köszöntése után a rendezvény nyitásaként Széles Sándor kormánymegbízott szólt a elismerően a tűzoltókhoz, majd Dr. Árvay István, Mosonmagyaróvár polgármestere ünnepi beszéde következett. A polgármester után Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő osztotta meg az ünnepség résztvevőivel gondolatait. Mindannyian elismerően szóltak a társadalom által megbecsült tűzoltói hivatásról. A katasztrófavédelmi igazgatóság és a tűzoltóságok előző évi munkájába, eredményeibe egy kisfilm segítségével tekinthettek be az ünnepség résztvevői, majd „Tiszteletbeli tűzoltó” cím átadására került sor. A katasztrófavédelmet és a tűzoltóságot támogató tevékenysége ismertetése mellett Németh Zoltán a megyei közgyűlés elnöke vehette át a címet és tűzoltó egyenruhát Sallai Péter tűzoltó dandártábornoktól. Az elnök úr szívesen öltötte fel "élete első egyenruháját" és örömét és köszönetét fejezte ki, hogy ezután ő is a tűzoltók nagy családjához tartozhat.

Az ünnepi állománygyűlés elismerések és jutalmak átadásával folytatódott, ahol a Belügyminiszter, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az igazgatói elismeréseken felül szép számmal kerültek átadásra jutalmak megyénk több településének polgármestere részéről is, kifejezve egyben a tűzoltó hivatás iránti megbecsülést és a köszönetet a lakosság védelmét szolgáló, mindennapi, áldozatkész tevékenységért. Az ünnepséget a Dr. Sattler János Alapítvány 2018. évi Zenei Tehetség-díjazottja, a gimnazisták alkotta Mandala Trió ünnepi előadása zárta. 

Legnépszerűbb cikkek