| 2022. április. 23. | 1 perc olvasás

Szent György-nap a Hunyadiban

A Hunyadi János Evangélikus Általános Iskolában közel 20 éve rendezik meg a Szent György-napi fesztivált. A nagy sikerű programon vásári forgatag, gulyás, előadások és sportprogramok is várták a látogatókat. A rendezvény keretén belül a Magyar Vöröskereszt Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezetével együttműködve véradást is szerveztek.

A koronavírus-járvány miatt bevezetett lezárások után idén végre újra megrendezhették a Szent György-napot. A Hunyadi-iskolában közel két évtizede összekötik ezt az eseményt egy családi nappal, amely az évek során egy több száz fős fesztivállá nőtte ki magát. Az idei fesztivál különös jelentőségű, mert az iskola evangélikusságának 25. évét is ünnepelik. Táncos, zenés előadások, sportversenyek, ugrálóvár, arcfestés, kirakodóvásár kézműves foglalkozások is várták az ide látogatókat.
 A rendezvényen a jótékonykodás sem maradhatott el: a felnőttek számára idén véradást is szerveztek a Magyar Vöröskereszt Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezetével együttműködve.Szent György napját hagyományosan a tavasz kezdeteként tartják számon Európában. Sárkányölő Szent György évszázadokon át a lovagok, lovas katonák, fegyverkovácsok, vándorlegények és utóbb a cserkészek patrónusa volt. Legendája szerint legyőzi a sárkányt és kiszabadítja a fogságból a királylányt.
 

Legnépszerűbb cikkek