| 2018. április. 21. | 1 perc olvasás

Szent György nap a Hunyadiban – Vásári forgatag, gulyás, előadások és sportprogramok is várták a látogatókat

A Hunyadi János Evangélikus Általános Iskola családi napja immár 15. alkalommal került megrendezésre. A nagy sikerű programon több százan vettek részt.

Szent György napját hagyományosan a tavasz kezdeteként tartják számon Európában. Sárkányölő Szent György évszázadokon át a lovagok, lovas katonák, fegyverkovácsok, vándorlegények és utóbb a cserkészek patrónusa volt. Legendája szerint legyőzi a sárkányt és kiszabadítja a fogságból a királylányt.

A Hunyadi Iskolában már másfél évtizede összekötik ezt az eseményt egy családi nappal, amely az évek során egy több száz fős eseménnyé nőtte ki magát. Sportversenyek, ugrálóvár, arcfestés, kirakodóvásár és gasztronómiai érdekességek is várták az ide látogatókat.

A rendezvényen a jótékonykodás sem maradhatott el: az intézmény 7. C. osztálya csatlakozott az „Adj egy ötöst!” elnevezésű kezdeményezéshez. Ennek célja, hogy a felnövekvő generáció személyes találkozáson és élményeken keresztül ismerkedjen meg fogyatékossággal élő emberekkel. Ennek keretében kerekesszékes kosárlabda-bemutatót láthatott a közönség.

Legnépszerűbb cikkek