| 2017. november. 5. | 1 perc olvasás

Szent Imre búcsú - püspöki szentmise Sopronban

Vasárnap Dr. Veres András megyéspüspök búcsúi ünnepi szentmisét mutatott be a Jereván lakótelepen a Szent Imre Templomban. A plébániai közössége idén ünnepli a templom felszentelésének 20. évfordulóját.

A búcsúi szentmise kiemelkedő ünnep volt a plébánia életében, amely a templom felszentelésének 20. évfordulójához kapcsolódott. A szentelésre 1997. augusztus 20.-án került sor. Az építkezés 1994 őszén kezdődött el a Révai utca és az Ibolya tó közti területen. Egy év múlva, Szent Imre napján a hívők sokasága már hálaadó szentmisén vehetett részt a szerkezetkész templomban.

A vasárnapi búcsúi programon részt vett Dr. Fodor Tamás polgármester, Dr. Simon István alpolgármester, Dr. Molnár Ágnes országgyűlési képviselő, Tóth Éva a Jereván lakótelep Településrészi Önkormányzat elnöke valamint Barcza Attila és Dr. Magas László önkormányzati képviselők.

Dr. Veres András elmondta: szép évfordulót ünnepel a plébánia közössége, akiket a jövöben többször is szeretne meglátogatni. Az ünnepi szentmisén közreműködött a Szent Imre templom Soproni Gaudium kórusa. 

A szentmise után a templom bejáratánál lévő emléktáblát megáldotta Dr. Veres András püspök, valamint Kálmán Imre plébánossal közösen agapéra invitálta a  résztvevőket.  A tábla a templom felszentelésének állít emléket. A jubileum alkalmából a templom díszkivilágítása is megvalósult.

fotók: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek