| 2018. június. 24. | 1 perc olvasás

Szent László napja - megemlékeztek a nyugdíjas határőrök

Védőszentjük, Szent László napjának apropóján a Határőr Nyugdíjasok Soproni Egyesületének tagjai is megemlékeztek a régi esztendökről, s a gyorsan tovasuhanó évek sodrása során elhunyt bajtársaikról.

- Hagyományőrzés céljából hívjuk életre minden évben ezt az ünnepet – mondta Mihályi Ervin nyugdíjas határőr alezredes, a Határőr Nyugdíjasok Soproni Egyesületének elnöke. – Fontos, hogy rendszeresen találkozzunk, ugyanis a határőrség 2005-ben megszűnt, és felelősségünknek érezzük, hogy tudassuk az utókorral, hogy volt egy ilyen szervezet is, amely nagyon jól működött – fűzte hozzá az elnök, aki 30 évet szolgált a határőrségnél. 

– A legbüszkébb a szervezetnél uralkodó családias légkörre vagyok, amelynek köszönhetően szerettünk bejárni dolgozni – nosztalgiázott kicsit a nyugdíjas határőr alezredes, majd hozzáfűzte: máig megannyi gyönyörű emléket tudnak visszaédesgetni a feledés homályából a találkozóikon, amelyekre havi rendszerességgel sort kerítenek az egyesület tagjai.

A rendezvény záróakkordjaként a résztvevők elhelyezték a koszorúikat az elhunyt határőrök emlékezetét őrző kopjafánál. Ily’ módon lerótta tiszteletét a Határőr Nyugdíjasok Soproni Egyesületének elnöksége, és Sopron város nevében Dr. Simon István alpolgármester, és Stöckert Tamás irodavezető helyettes is. Mellettük a Rendőr Nyugdíjasok Baráti Egyesületének vezetősége is koszorúval tisztelgett bajtársaik előtt, akik már odafentről őrzik hazájukat. 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek