| 2016. augusztus. 26. | 2 perc olvasás

Szent Margit mellett Szent Orsolya védelmében

A Szent Orsolya-iskola tagintézményeként működik tovább a lövéreki óvoda

A fenntartó Győri Egyházmegye döntése értelmében az Árpád-házi Szent Margit Óvoda szeptember 1-től a Szent Orsolya-iskola tagintézményeként működik tovább – csak a vezető személye változik, a családias légkör és a környezet marad.

A Szent Orsolya-iskola tagintézményeként működik tovább a lövéreki óvoda
A Szent Orsolya-iskola tagintézményeként működik tovább a lövéreki óvoda
fotó: Németh Péter

A soproni önkormányzat kezelésében álló óvodák összevonása, ezáltal működésük racionalizálása már évekkel ezelőtt megtörtént. Ez a folyamat zajlik jelenleg a lövéreki Szent Margit-óvoda esetében: szeptember 1-jétől a Szent Orsolya-iskola tagintézményévé válik. Mindkét intézmény fenntartója, a Győri Egyházmegye így látja lehetségesnek és gazdaságosnak az óvoda működtetését – tudtuk meg dr. Kovács Andrástól, az immáron új nevű Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium igazgatójától.

– A gazdasági és szerkezeti módosulások semmiféle negatív változást nem hoznak az óvoda életében – mondta az igazgató. – Ugyanabban a családias környezetben folytatódik a munka. Inkább további lehetőségeket szeretnénk adni az óvodásoknak: az idei tanévtől kezdve csatlakozhatnak az iskola alsó tagozatosainak rendezvényeihez, jöhetnek például egyes koncertekre, az Orsolya-nap rendezvényeire, vagy éppen a tornaterem lehetőségeit használhatják ki. Emellett a pedagógusok a tantestülethez tartozva részt vehetnek a közös lelki és nevelési továbbképzéseken. Az óvoda saját ünnepeit, mint az évnyitót, -zárót, anyák napját pedig továbbra is önállóan rendezik meg.

A megújult Szent Orsolya-iskola épülete az Orsolya tér felől
A megújult Szent Orsolya-iskola épülete az Orsolya tér felől
fotó: Németh Péter

A Szent Margit-óvodában az alapító okirat szerint két csoportban összesen 48 kisgyermekkel foglalkozik öt fő- és egy félállású óvónő, valamint két dajka. Az intézmény szakmai munkájának felelőse Oláh-Locsmándi Zsófia lesz – aki egyébként július 1-je óta megbízott vezetőként áll az intézmény élén –, és így a Szent Orsolya-iskola negyedik igazgatóhelyettesévé válik. Az óvoda első szülői értekezlete szeptember 2-án 16.30-kor lesz – az időpontról és a változásokról július közepén értesítették a kisgyermekek szüleit. A közös munka hatékonyságának érdekében a Szent Orsolya-iskola Bognár Istvánnal, a Szent Margit-templom plébánosával is megújította az együttműködését.

Legnépszerűbb cikkek