| 1 perc olvasás

Szent Márton-nap a Jereván lakótelepen

Pénteken késő délután Szent Márton-napi ünnepséget tartottak a Jereván lakótelepen, Sopronban. A megnyitón a Jereváni Kék Tagóvoda óvodásai és a Lővéri Nyugdíjas Klub tagjai produkciót adtak elő az érdeklődőknek, valamint kiállították a Trefort téri Óvodába és a Jereváni Kék Tagóvodába járó gyermekek által készített lámpásokat.

Tóth Éva kulturális tanácsnok, önkormányzati képviselő kiemelte, fontos a közösségteremtés és a hagyományőrzés. Elmondta, a nyugdíjas klub erre az alkalomra külön díszeket készít, valamint hagyományőrző műsorral is készülnek.

Az ünnepnek az a lényege, hogy hagyományőrzés céljából összejöjjünk, és egymásra figyeljünk.
Fotók: Griechisch Tamás

Horváth Márta, a Trefort Téri Óvoda vezetője elmondta, ma Szent Márton napját ünnepelték az intézményben is. A rossz időre való tekintettel az intézmény folyosóján került sor a kicsik már hagyománnyá vált lámpás felvonulására.

Fotók: Griechisch Tamás

Németh István, a Szent Imre-templom plébánosa megosztotta a SopronMédiával, hogy Szent Márk evangéliumában is találhatunk lámpással kapcsolatos jézusi gondolatokat.

Lámpást sem azért gyújtanak, hogy a véka alá rejtsék, hanem a lámpatartóra teszik, hogy mindenkinek világítson a házban.

Ezek a lámpások a mindenkiben rejlő tehetséget, a jó képességet jelentik, amelyeket már az óvodások is meg tudnak mutatni a szebbnél szebb lámpásaikkal - fogalmazott a plébános.

Fotók: Griechisch Tamás

A jó hangulatról és a muzsikáról a Fajkusz Banda gondoskodott.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek