| 2021. november. 8. | 1 perc olvasás

Szent Márton-nap a Jerevánon

Szent Márton-napon, 2021. november 11-én, csütörtökön a Trefort téri Óvoda és a Jereváni Kék Tagóvoda óvodásainak lampionkiállításával teremt ünnepi hangulatot a Jereván lakótelepre a településrészi önkormányzat.

Tóth Éva önkormányzati képviselő, a szervező részönkormányzat elnöke elmondta: hosszú évek során tették a lakótelep élő hagyományává – a Trefort téri Óvoda és a Fáy-iskola együttműködésével – az óvodások lampionos felvonulását, ami a megszokott formában idén elmarad. Azonban, az ovisok idén készített lampionjaikból a köztéren mindenki örömére kiállítást szervez a részönkormányzat.

A közkedvelt lampionos felvonulás ugyan elmarad, de a hagyomány folytatódik és él a Jerevánon –fogalmazott Tóth Éva. Szeretnénk a jelen lehetőségei között, biztonságosan, de az ünnep hangulatát idén is megteremteni a településrészen. Ebben az óvodákon kívül együttműködő partnerre találtunk ismét a Jereván-Lővéri Nyugdíjas Klub tagságában, akik a Szent Márton-napi díszletről és műsorról is gondoskodnak.

A nyugdíjas klub előtti téren november 11-én, 16.30-kor Németh István, a Szent Imre-templom plébánosa mondja el ünnepi gondolatait, majd a Fajkusz Banda muzsikál, mindenki örömére, a szabadtéri kiállításon. 

Borítókép; SopronMédia archívum 

Legnépszerűbb cikkek