Szent Márton-nap a Jerevánon

Szent Márton-napon, 2022. november 11-én, pénteken a Trefort téri Óvoda és a Jereváni Kék Tagóvoda óvodásainak lámpáskiállításával teremt ünnepi hangulatot a Jereván lakótelepre a Jereván Településrészi Önkormányzat.

Összehozza a helyi értékteremtő közösségeket a Jereván lakótelep immár élő hagyományává vált Szent Márton-napi ünnepe

– mondta el Tóth Éva önkormányzati képviselő, a szervező részönkormányzat elnöke. 

Az ovisok idei lámpásainak is örömmel biztosít kiállítási lehetőséget a részönkormányzat a köztéren, hogy mindenki örömét lelje az ünnepen.

A Jerevánon működő nyugdíjas klub előtt lehet majd megtekinteni a kiállítást. A két óvoda, a nyugdíjasklub közössége, az egyház és soproni kulturális egyesületek vállalnak részt abban, hogy idén is szép és emlékezetes legyen ez az ünnep a lakótelepen.

Az óvodások büszkén állítják ki műveiket, idén is együttműködő partnerre találtunk a Jereván-Lővéri Nyugdíjas Klub tagságában, akik a Szent Márton-napi díszletről és műsorról is gondoskodnak. 

Az esemény a Lőveri Nyugdíjas Klub előtti téren (Teleki Pál u. 20) november 11-én, pénteken, 16.30 órakor kezdődik, Németh István, a Szent Imre-templom plébánosa az ünnep szakrális üzenetét mondja el, majd a Fajkusz Banda muzsikál mindenki örömére a szabadtéri kiállításon.  


 

Borítókép; SopronMédia archívum 

Legnépszerűbb cikkek