Szent Márton ünnepe a Jereván lakótelepen

A Trefort téri Óvoda és a Jereván lakótelepi Kék Tagóvoda óvodásainak Szent Márton-napi lámpásaiból rendezett szabadtéri kiállítást a Jereván lakótelep Településrészi Önkormányzata.

A szebbnél szebb lámpásokat felvonultató kiállítás-megnyitón az óvodások vidám Szent Márton-napi műsorral készültek. A Jereván lakótelep Lővéri Nyugdíjas Klubja idén is stílusos díszleteket készített, és népi rigmusokkal lépett fel a népes közönség előtt.

fotó:Griechisch Tamás

-Az évek során a Szent Márton-nap egy várva várt, igazi közösségi ünnepévé vált a Jereván lakótelepnek, aminek sikere és népszerűsége elsősorban nemes tartalmában, üzenetében, közösségeket összekovácsoló erejében rejlik – mondta el Tóth Éva önkormányzati képviselő, a részönkormányzat elnöke.

fotó:Griechisch Tamás

Ezen a napon jó megélni azt, amiként egymásra figyelő, egymást tisztelő közösségek, generációk közös ünnepe az egész városrész ünnepévé válik és mindenkit megérint. Az óvodások nagy műgonddal és sok munkával készített lámpásainak kiállítása kiváló alkalom arra, hogy összetartó közösségekként – a legkisebbeknek köszönhetően - a nehéz időkben is erőt merítsünk az előttünk álló feladatokhoz – tette hozzá a képviselő.

fotó: Jereván TRÖ 

Öröm megtapasztalni, hogy a lakótelep csaknem összes, az évek során immár hagyománnyá vált ünnepe, rendezvénye során mindig számíthatunk egy-egy helyi közösségre és az összefogásra.

fotó:Griechisch Tamás

Szent Márton életpéldájának és az ünnepnap szakrális üzenetével Németh István, a Szent Imre templom plébánosa nyitotta meg a szabadtéri kiállítást, hangsúlyozva, hogy ezen a napon a legkisebbek lámpásainak fénye emlékeztessen minden arra járót az üzenetre, hogy jónak kell lennünk.

fotó:Griechisch Tamás

Az ünnep a Fajkusz Banda tüzes talpalávaló muzsikájával folytatódott, libás falatkák kóstolója közepette.

Szép idő esetén a lámpáskiállítás egész hétvégén megtekinthető a Jereván lakótelepen, a Teleki Pál u. 20. szám előtt. 

fotó:Griechisch Tamás

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek