| 2021. december. 3. | 1 perc olvasás

Szent Mihály nyomában

Szent Mihály nyomában címmel Szent Mihály alakjához kapcsolódó, pasztellel készült alkotásokból nyílt tárlat a Macskakő Gyermekmúzeumban pénteken délután. Az alkotásokat a Deák téri Általános Iskola diákjai készítették Balogh Eszter üvegfestő, ólmozott üvegablak-készítő segítségével.

Szent Mihály alakja és a Szent Mihály-templom tűnik fel a Deák téri Általános Iskola kisdiákjainak pasztellel készített rajzain. Az intézményben szép hagyomány, hogy a város védőszentjének ünnepén vásárral, kézműves foglalkozásokkal, élménydús programokkal várják a diákokat, ekkor készültek a kiállított alkotások is.

"Iskolánkban nagy hagyománya van a Szent Mihály-napnak, ilyenkor több képzőművészeti foglalkozást szervezünk a kisgyermekeknek. Fontosnak tartjuk a fiatalok nevelésében, hogy elsajátítsák azokat a képességeket, amelyeket a művészetek adhatnak. Sok alkotás közös munka eredménye, így a csoportmunkát is gyakorolhatták a lurkók - mondta el Wischyné Veszprémi Eszter, a Deák Téri Általános Iskola igazgatóhelyettese.


Fotó:Máthé Alexandra

A Macskakő Gyermekmúzeum kiállítótere rendszeresen teret nyújt soproni óvodák, iskolák számára. Martos Virág, a  Macskakő Gyermekmúzeum múzeumpedagógusa elárulta, mindig öröm a gyerekek alkotásait kiállítani.  "Nagyon örvendetes, hogy vendégül láthatjuk a kicsiket ismét, és ilyen klassz alkotásokkal rakhattuk tele a falainkat. A kiállítás inspirátora Balogh Eszter volt, aki segítette a gyermekek munkáját is" - tette hozzá Martos Virág. 
A Szent Mihály nyomában című tárlat 2022. január 30-ig tekinthető meg, hétfő kivételével 10 és 18 óra között.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek