| 2016. március. 20. | 1 perc olvasás

Szent Patrik-napi futás Sopronban

Először rendezték meg városunkban a Szent Patrik-napi futást. A résztvevők egyéniben és váltóban is teljesíthették az öt és fél kilométeres távot a soproni belvárosban. (Nyitókép: Bors Gergely)

A szervezők egy kellemes, családias hangulatú rendezvényen igyekeztek lehetőséget biztosítani az egyre népszerűbb futósport kedvelőinak. A résztvevők a Széchenyi térről indultak és a soproni belvárosban, valamint a megújult Várkerületen keresztül teljesíthették az 5,5 km-es távot és értek vissza a kiindulóponthoz.

Kincse Szabolcs szervezőtől megtudtuk: a kiváló időjárást sokan kihasználták, végül csaknem 320 résztvevővel zajlott a sportesemény. A Szent Patrik-napi futás Sopronban is „zöld” rendezvény volt: a rendezők mindenkit arra kértek, hogy egy zöld színű ruhadarabot viseljenek futás közben.

A sportesemény jótékonysági célokat is szolgált: a rendezvényen összegyűlt nevezési díjakat és további adományokat egy oxigénhiánnyal született soproni fiú, Czupy Csaba és családja számára ajánlották fel. A szervezők végül 420 ezer forintot adhattak át a rászoruló családnak.

Már az első évben népszerű volt: csaknem 320-an vettek részt a Szent Patrik-napi futáson, Sopronban
Már az első évben népszerű volt: csaknem 320-an vettek részt a Szent Patrik-napi futáson, Sopronban
Fotó: Nichols Laura

Legnépszerűbb cikkek