| 2021. május. 3. | 1 perc olvasás

Szép sikereket értek el a Soproni Sportiskola csapatai a szezonban

Minden korosztályos bajnokságban a legjobb nyolc közé jutottak a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia csapatai, s ezzel az egyedülálló eredménnyel a soproni sporttörténelembe is bevéste a nevét a sportiskola – tudatta a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia szakmai igazgatója.

Horváth József elmondta, hogy minden korosztályos bajnokságon ott vannak az országos döntőkben a fiaik, vagyis az U14, U16, U18 és U20 csapatok, az U16B csapat pedig a Regionális Bajnokság döntőjébe került be. Ilyen még nem volt a soproni fiú kosárlabdázás történelmében – mondta, hozzátéve, hogy az SKC-val közösen üzemeltetett U20-as csapat jutott be először, majd követték a fiatalok, és az U18-as csapat zárta a sort egy nagyon jó mérkőzéssel. A nemzeti akadémiák közül a Rátgéber Akadémia tudhat még magáénak hasonló sikert, a Debrecen még küzd, de a nem nemzeti akadémiák közül csak a soproniak tudták ezt a sikert elérni - foglalta össze a lényeget Horváth József.

Úgy folytatta, hogy ebben a szezonban négy sportiskolás lépett pályára az Soproni Kosárlabda Club NB-I A csapat színeiben, ami ugyancsak fantasztikus siker. Az egyetemi csapatnál, a SMAFC-nál pedig rengeteg az utánpótlás játékosuk. „Azt mondhatom tehát, hogy minden idők legjobb fiú kosárlabda eredménye az, amit ebben a szezonban a sportiskola elért” – folytatta.

Horváth József kitért arra is, hogy az eredmény mögött évek óta tartó szisztematikus építkezés áll mind szakmai, mind szervezeti téren. Az pedig tovább emeli a siker fényét, hogy a sportiskola csapataiban kilencvenkilenc százalékban soproni gyerekek és fiatalok kosárlabdáznak, szemben a nemzeti akadémiákkal, ahol más egyesületektől is fogadnak játékosokat.

„Fennállásunk több mint tizenöt éve alatt bebizonyítottuk, hogy magas szinten tudjuk művelni ezt a szakmát - hiszen ez egy szakma -, ezért bátran kijelenthetjük: ha valaki Sopronban és a környékén profi kosaras szeretne lenni, akár A, akár B csoportos, esetleg Euroliga szinten szeretne majd játszani, annak hozzánk kell jönnie” – mondta, hozzátéve, hogy a sportiskolában megvannak azok a technikai, emberi, szakmai feltételek, amik az álmok megvalósítását lehetővé teszik.

Legnépszerűbb cikkek