| 1 perc olvasás

Szeptember 18-tól jelentősen megváltozik a menetrend a győri fővonalon

Tatabánya és Budaörs között a személyvonatok helyett pótlóbuszok járnak.

A Budapest–Tatabánya–Győr–Hegyeshalom fővonal Biatorbágy és Szárliget közötti szakasza felújításának kezdetétől, szeptember 18-tól jelentősen módosul a vonatok menetrendje. Az utasoknak a háromhónaposra tervezett vágányzár október 26-ig tartó első ütemében is már hosszabb eljutási időre, rövidebb útvonalon közlekedő vonatokra és pótlóbuszos átszállásra kell számítaniuk.

  • A pályakarbantartással érintett szakaszon napközben kizárólag menetirányonként és óránként egy személyszállító vonat fog közlekedni – a tehervonatokon kívül –, a belföldi utasok számára is közvetlen, átszállásmentes kapcsolatot biztosítva Bécs, Győr, Tatabánya és Budapest között. Ezek a vonatok Kelenföld és Tatabánya között nem állnak meg.
  • A soproni és szombathelyi InterCity-k Tatabányáig közlekednek, onnan közvetlen pótlóbusszal utazhatnak az utasok Budapest-Kelenföldig.
  • Az InterCity-k helyett a pótlóbuszok Budapest-Kelenföld (Etele tér, BKK) és Tatabánya között óránként közlekednek, csatlakozást biztosítva az InterCity vonatokhoz. Köztes állomásokat, megállóhelyeket nem érintenek. Várhatóan 60-70 perces menetidővel biztosítják az utazást a két állomás között.
  • A vasárnapi Győr–Tatabánya–Budapest-Keleti és Sopron–Tatabánya–Budapest-Déli közötti InterRégió vonatok nem közlekednek.
  • A személyvonatok helyett eltérő megállási renddel gyorsjáratú, valamint több helyen is megálló pótlóbuszok közlekednek majd Tatabánya és Budaörs között.

Fontos, hogy a győri fővonalon utazók ne megszokásból utazzanak, hanem mindenképpen tájékozódjanak előre. A változásokról és az utazáshoz javasolt járatokról a www.mav.hu/egyesvonal weboldalon tájékozódhatnak az utasok. 

A módosított menetrendek a MÁV online felületein (MÁV app, ELVIRA) várhatóan szombattól lesznek elérhetők. Az egyes járatok esetében a pótlóbuszos eljutást is ekkortól fogják jelezni a menetrendi keresők.

Borítókép; 

Legnépszerűbb cikkek