| 2021. november. 29. | 1 perc olvasás

Szerda délután vehetik birtokba az új parkolóházat a soproniak

December 1-jén, 15 órától vehetik birtokba a soproniak az új Árpád utcai parkolóházat, amely kormányzati támogatásból, önkormányzati forrásokkal kiegészítve valósulhatott meg a soproni polgárok kérésére.

Az új modern, minden igényt kielégítő, ötszintes parkolóháznak köszönhetően jelentős mértékben bővül a parkokolóhelyek száma a belvárosban. Számszerűen összesen 235 db gépkocsi, 26 db motorkerékpár és 10 db kerékpár férőhelyét biztosítja a részben zöldtetős parkolóház, melynek közvetlen környezetében 36 db felszíni parkolót, valamint új közlekedő- és zöldfelületeket is kialakítottak, hozzájárulva ezáltal a környék megújulásához is. 

Az új parkolóház a soproni emberek érdekeit és igényeit szem előtt tartva illeszkedik továbbá a várostervezésnek abba a koncepciójába, mely csillapított forgalmú övezetek létrehozásával, új parkolóházakkal, parkolóhelyek kialakításával segíti elő a korszerű és biztonságos közlekedést a városban.

Ugyanannyiért parkolhatunk, mint a mélygarázsban

Az új parkolóház üzemeltetési feladatait a Sopron Holding látja el a jövőben. A parkolóházban hétfőtől vasárnapig a nappali tarifa (8 és 18 óra között) bruttó 480 Ft/óra, az éjszakai tarifa (18 és 8 óra között) minden megkezdett óra után bruttó 250 forint lesz. A parkolásért készpénzzel és bankkártyával is lehetőség van fizetni. 

A parkolóház környezetében lévő felszíni parkolókra a II. zóna árai lesznek érvényesek, így ezek esetében munkanapokon 8 és 18 óra között kell csak fizetni, melynek díja bruttó 360 Ft/óra.

Legnépszerűbb cikkek