| 2021. július. 20. | 1 perc olvasás

Szerda reggeltől ideiglenesen az M85 bal oldala is használható lesz a Fertőrákosi úti és a Balfi úti csomópontok között

Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatának felvetésére és közbenjárásával július 21-én reggeltől az M85 még át nem adott szakaszán a bal oldali pálya is ideiglenesen használható lesz a Fertőrákosi úti és a Balfi úti csomópontok között Csorna irányába. Az intézkedés célja a Pozsonyi út elkerülésének megkönnyítése és a város forgalmi terhelésének csökkentése – tájékoztatott a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában épülő M85 gyorsforgalmi út és a soproni Mély út kivitelezője, a DS Konzorcium.

Közleményük szerint az M85 jobb oldalán üzemelő tereléshez hasonlóan a másik oldalon is a Pozsonyi úttól a Balfi úti csomópontig, az óránkénti 60 kilométeres sebességkorlátozás mellett egy sávon lehet közlekedni. A Balfi úti csomópontnál tovább lehet haladni a pályán Csorna felé, de ott fokozott figyelemmel kell közlekedniük mind a továbbhaladóknak, mind pedig a csomópontban az M85-re felhajtóknak, mert az ideiglenesen megnyitott rész forgalma ott összefonódik a már átadott szakasz forgalmával. A még át nem adott részen az elzárt sávban munkagépek és munkások dolgozhatnak, ezért a kivitelező kellő óvatosságot kér a közlekedőktől.

Arról is tájékoztattak, hogy a Mély út építésével és a Stornó Ferenc úti csomópont kialakításával párhuzamosan a tervezett ütemezésnek megfelelően zajlik a Pozsonyi út (8527 sz. főút) felújítása az M85 Fertőrákosi úti csomópont és a Szent Mihály temető közötti szakaszon. Ezen a héten szerdán, csütörtökön és pénteken aszfaltot terítenek a Pozsonyi útra és a kapubejárókba. Az útépítési és felújítási munkálatok október végéig tartanak.

A biztonságos közlekedés érdekében a DS Konzorcium arra kéri a járművezetőket, hogy fokozott figyelemmel vezessenek, szigorúan tartsák be a korlátozó jelzéseket, és óvják az úton dolgozókat. Hozzátették, hogy a NIF Zrt. és a DS Konzorcium igyekszik mindent megtenni annak érdekében, hogy október végén minden közlekedő megelégedésére egy szebb, biztonságosabb útszakaszt adjanak át.  

Címkék: M85

Legnépszerűbb cikkek