Szerdán munkaszüneti nap lesz Ausztriában!

1955. október 25-én az utolsó szovjet katona is elhagyta Burgenlandot – Ausztriában erről emlékeznek meg szerdán. A nemzeti ünnep miatt október 26-án nagyobb forgalomra kell számítani Sopronban.

Október 26. Ausztriában a függetlenség és az új alkotmány napja. Bár az Ausztria szuverenitását biztosító államszerződést már 1955. május 15-én aláírták, a szerződés ratifikálása az érintett országokban csak két és fél hónappal később fejeződött be. A megállapodás ugyanis 90 napos határidőt szabott meg a megszálló csapatok végleges kivonására. Október 25-én az utolsó külföldi katona is elhagyta Ausztriát. Másnap az osztrák parlament elfogadta a máig érvényes alkotmányt, amely az örökös semlegességet is rögzíti.

A nemzeti ünnep miatt október 26-án, szerdán nagyobb forgalomra kell számítani Sopron utcáin és helyenként komolyabb torlódások is kialakulhatnak. Annak is érdemes a tervezettnél korábban elindulnia, aki hivatalos ügyeit intézné – az osztrák munkaszüneti nap miatt hosszabb ügyintézésre lehet számítani.

Borítókép; pixabay 

Legnépszerűbb cikkek