Szerencsésen előkerült a múlt hét pénteken eltűnt 77 éves fertőendrédi asszony!

A rendőrök, polgárőrök és a tűzoltók egyesített erővel vettek részt a kutatásban

Az idős hölgy fia tett 2022. október 7-én a kora délutáni órákban bejelentést a Soproni Rendőrkapitányságon, mely szerint édesanyja ismeretlen helyen tartózkodik. A Soproni Rendőrkapitányság járőrei azonnal elkezdték a keresését, majd miután ez nem vezetett eredményre október 8-án a Mosonmagyaróvári, Csornai, Kapuvári Rendőrkapitányság és a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Osztály állományával kibővítve, valamint a Soproni Polgárőr Egyesület, a Nagycenki Önkéntes Tűzoltó Egyesület és Fertőendréd lakosságának a közreműködésével folytatták.

A kutatásban egy drónt és egy gyrocoptert is bevontak. Az eltűnt hölgyet végül fia, Fertőendréd község külterületén a szántóföld és kukoricás találkozásánál 2022. október 08-án 15 óra 55 perckor megtalálta. A legyengült édesanyát a mentőszolgálat a Soproni Gyógyközpontba szállította.

fotó: Soproni Rendőrkapitányság 
Ez az eset szerencsésen végződött, de sajnos sokkal rosszabb kimenetele is lehetett volna. A rendőrségre több hasonló bejelentés is érkezik, és ezek mindig kétségbeesést okoznak a családnak. Éppen ezért nagyon fontos, hogy minimálisra csökkentsük annak az esélyét, hogy ilyen, vagy ehhez hasonló előforduljon a családunkban, ezért érdemes pár alapvető óvintézkedést megtennünk

– mondta el Babella-Lukács Katalin rendőr őrnagy, a Soproni Rendőrkapitányság kiemelt bűnmegelőzési főelőadója.

fotó: illusztráció 

Amennyiben még nincs, vegyünk szépkorú hozzátartozóinknak egy egyszerű, könnyen használható mobiltelefont. Tanítsuk meg a használatára, programozzunk be a legközelebbi családtagok számait, amiket kis képes ikonnal is elmenthetünk. Adjunk meg egy úgynevezett "ICE" – In Case of Emergency - számot, ami vészhelyzet esetén hívható. Kérjük meg őket, hogy a telefont mindig vigyék magukkal, még akkor is, ha csak rövid időre mennek el otthonról, és akkor is, ha nem tudják használni.

Érdemes valamilyen készülékkereső alkalmazást is rátelepíteni, amivel a mobiltelefon helyzetét lehet könnyen megállapítani. Az is fontos, hogy egyeztessük velük a napi programjukat, hogy tudjuk hova mennek, mikor jönnek. Ellenőrizzük őket napi rendszerességgel. Lehetőség szerint ne engedjük el őket egyedül se az orvoshoz, se hivatalokba ügyeket intézni

– osztotta meg tanácsait a szakember.

Borítókép; Soproni Rendőrkapitányság 

Legnépszerűbb cikkek